Re: jak mám zaúčtovat úvěr na firemní au
Pokud je auto ve Vašem vlastnictví, do IM zařadíte částku dle dokladu o pořízení - nejspíše 400tis. Z této částky pak do výdajů uplatníte odpis.Pokud auto Vaše není, do majetku ho zařadíte, až po zaplacení poslední splátky.Nevím, zda úvěr činí 200tis.-to zjistíte, když si propočítáte celkovou výši splátek. Tuto částku bych uvedla do závazků a měsíčními splátkami bych upisovala dluh. Splátky úvěru jdou do výdajů neovlivňující ZD, hav.pojištění, úrok atd.do provozní režie.
Re: jak mám zaúčtovat úvěr na firemní au
Úroky nejsou ve Vašem případě součástí vstupní ceny.Vstupní cenou se rozumí pořizovací cena. Ale pro účetní jednotky účtující v soustavě podv.účetnictví - vyhláška 500/2002 se v §47 stanoví mimo jiné, že součástí ocenění dlouh.majetku do doby stanovené v §6odst.7 nebo §7,odst.11, tj. do doby uvedení do užívání , jsou mimo jiné i úroky, zejména z úvěru, pokud tak účetní jednotka rozhodne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 3. 2006 12:29
V červnu 2005 jsem si pořídila osobní auto na úvěr, cena auta 400tis. složila jsem 200tis. úvěr dělá 200tis. V měsíční splátce jsou i popl. za uzavření, havar.pojištění, úrok, jistina...poraďte prosím jak tu částku rozúčtovat, jakou částku dám do pořízení IM? Účtuji v DE. Děkuji