Dobrý den, vím, že se to tu už probíralo, něco jsem četla, ale sedím si na vedení.Může někdo pomoci?
1-podnikatel zrušil v loni životní pojistky, v minulých letech si uplatňoval odpočet, který dělá více jak 6 000,- za obě.žádnou výplatu od pojišťovny nedostal.Nahradil to jinou pojistkou u jiné pojišťovny.Dodaní to v přiznání za rok 2005 podle § 10?
2-podnikatel zrušil v loni životní pojistku, v minulých letech si uplatňoval odpočet, který dělá méně než 6 000,-žádnou výplatu od pojišťovny nedostal.Nahradil to jinou pojistkou u jiné pojišťovny. Dodaní to v přiznání za rok 2005 podle § 10?
Re: zrušení životka
Je rozdíl, jestli zrušil pojistku a nebo jestli si ji nechal předělat na jinou pojistnou smlouvu. Pokud ji zrušil, pak musí dodanit. Pokud si ji nechal předělat, pak nedaní.
7. 3. 2006 15:12
Dobrý den, vím, že se to tu už probíralo, něco jsem četla, ale sedím si na vedení.Může někdo pomoci?
1-podnikatel zrušil v loni životní pojistky, v minulých letech si uplatňoval odpočet, který dělá více jak 6 000,- za obě.žádnou výplatu od pojišťovny nedostal.Nahradil to jinou pojistkou u jiné pojišťovny.Dodaní to v přiznání za rok 2005 podle § 10?
2-podnikatel zrušil v loni životní pojistku, v minulých letech si uplatňoval odpočet, který dělá méně než 6 000,-žádnou výplatu od pojišťovny nedostal.Nahradil to jinou pojistkou u jiné pojišťovny.
Dodaní to v přiznání za rok 2005 podle § 10?
Moc mi pomůžete díky předem za odpověď