Re: Znova notebook a účetní
Protože když jsem pracně napsala v tom původním svoji prosbu, tak mi to napsalo, že nelze, že překročilo
200 slov!!!!!
Jsem moc ráda, že jste se vyjádřili... málem jsem si koupila notebook hp za 20 tis., dneska jsem narazila na článek o nb na www.idnes.cz a všichni byli znechucení pomalostí nb. Tak už jsem se viděla jak čachruji mezi Pc v kanclu, doma , u zákazníkůůů... Jdu lovit HP okolo 40 tis. na www.dx computer jsou dobré nabídky i ceny..
P.S. toto forum je fajn, jen zdržuje od práce, byla bych schopna surfovat neustále
Gravere, naprostý souhlas, že výpočetní technika se nekupuje v hypermarketech. Obzvlášť velké nebezpečí v tomto ohledu hrozí u klasických stolních PC - prodejci dají krásnou futuristicky vyhlížející "bednu" s hodně světýlky, ale dovnitř nacpou druhořadé díly - někdy až třetiřadé. Jenže nezkušený zákazník nemá šanci to zjistit. O něco menší nebezpečí je u notebooků - tam jsou dané typové řady od výrobců, které prostě musí obsahovat určité parametry a komponenty, ať už je prodává kdokoliv. Prodejce nemůže jen tak samovolně zasáhnout do notebooku a dát tam třeba horší grafickou kartu nebo podřadnější procesor.
Špatný nákup PC můžete udělat nejen ve velkých obchodech, ale u i menších specializovaných firmiček - ne každá dbá na své dobré jméno, ne pro každou je zájem zákazníka na prvním místě. Některé se snaží prodat zákazníkům výběhové šunty, zvlášť když odhadnou, že tahle paní účetní tomu stejně nerozumí a že bude počítač hodnotit spíš podle lesku skříně a tapety v počítači, než podle kupy technických údajů napsaných mrňavým písmem ve složitých prospektech.
Jako nejméně rizikové se mi zdá nakupovat u renomovaných větších a velkých PC firem, u nichž je pravděpodobné, že nechtějí riskovat svou pověst... a když už by něco nebylo v pořádku, tak že nebude problém se záruční opravou, výměnou vadného komponentu či vrácením peněz.
V každém případě, ať už budete nakupovat počítače kdekoliv, vezměte si s sebou rozhodně někoho, komu můžete věřit a kdo tomu fakt rozumí. Nerozhodujte se pod tlakem, nechte si vytisknout nabízené podrobné konfigurace ... a nechce si to projít hlavou, jestli Vám to a to opravdu bude stačit... nebo jestli naopak v něčem neplatíte za komponenty, které vlastně vůbec nepotřebujete.
>Gravere, naprostý souhlas, že výpočetní technika se
>nekupuje v hypermarketech. Obzvlášť velké nebezpečí v
>tomto ohledu hrozí u klasických stolních PC - prodejci
>dají krásnou futuristicky vyhlížející "bednu" s hodně
>světýlky, ale dovnitř nacpou druhořadé díly - někdy až
>třetiřadé. Jenže nezkušený zákazník nemá šanci to
>zjistit. O něco menší nebezpečí je u notebooků - tam jsou
>dané typové řady od výrobců, které prostě musí
>obsahovat určité parametry a komponenty, ať už je prodává
>kdokoliv. Prodejce nemůže jen tak samovolně zasáhnout do
>notebooku a dát tam třeba horší grafickou kartu nebo
>podřadnější procesor.
To je ještě ten menší problém protože prodejce musí zákazníkovi potřebné parametry (konfiguraci) sdělit (čehož prodavačka rohlíků v Tescu zřejmě nebude mocna) a koneckonců si zákazník může vybrat, do čeho vrazí své peníze.
Horší ovšem bohužel bývá, že hypermarketové sestavy jsou poskládané z dílů, které spolu špatně spolupracují nebo se vzájemně degradují (rychlá deska s pomalou pamětí...).
Co je ale největší problém, je fakt, že 90% těchto sestav má onboard komponenty - tzn. zvukovou, grafickou i síťovou kartu na základní desce. To se to pak upgraduje...
Prostě tyhle věci jsou optimalizované na cenu.
...
>renomovaných větších a velkých PC firem, u nichž je...
Ty cenové rozdíly už jsou dnes minimální a přinejmenším máte (skoro) jistotu, že vám prodejce dokáže prodat konfiguraci podle vašich potřeb. Ostatně měřítko je jednoduché i pro laika: pokud chcete na počítači pracovat běžným způsobem, kupte si v podstatě cokoliv. Pokud chcete hry, CAD aplikace apod., sáhněte do kapsy.
...
>opravdu bude stačit... nebo jestli naopak v něčem
>neplatíte za komponenty, které vlastně vůbec nepotřebujete.
Třeba za modem, který je dnes skoro v každé sestavě a většinou úúúúplně k ničemu :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 3. 2006 16:20
Pavlo, prosím na kolik asi takový notebook o kterém píšete přijde? Také o něčem takovém uvažuji, usnadnilo by mi to práci, ale až tak tomu nerozumím. Děkuji