Re: student
Jazykovka se v tomto případě posuzuje jako SŠ, takže když šel po prázninách rovnou studovat na VŠ, je studentem po celou dobu.
>>>>>>>Pokud byl ten kurz započat v roce maturity, pak ano.
>>>>>>Děkuji Vám, byl započat v roce maturity, skončil v
>>>>>>letošním roce (2005) pak červenec a srpen (2005)
>>>>>>brigáda
>>>>>>a od září vysoká škola.
>>>>>>Šlo mi o to, jestli mohu odečíst OP na studenta i za
>>>>>>7. a 8. měsíc
>>>>>>Děkuji Vám.
>>>>>
>>>>Mohu se přidat s otázkou?
>>>>Když student dodělá státnice v 6/05 bakláře od září
>>>>začne studovat magisterské studium,tak ale prázdniny
>>>>nepočítám,že?
>>>
>>>Mám za to, že se to bere jako nepřetržité pokračování
>>>studia, že je pořád studentem té VŠ. Dnes má tento
>>>režim myslím většina VŠ (rozděleno na bakalářské a
>>>magisterské studium).
>>Ale tatínek si na něj nemůže uplatnit nezdanitelnou
>>položku v době prázdnin,že ano??
>
>Proč ne?
Tak ja napisu svuj problem cely:
tata mel slevu na sveho syna.............ale uplatnovala jsem to jen do 6/05,protoze syn ukoncil bakalare statnici. Jeho syn dokonce v srpnu nastoupil k nam take pracovat a tomu jsem od zari zacla uplatnovat slevu na studenta,protoze mi dal potvrzeni o studiu od zari----magisterske studium.
Takze jsem synovi uplatnila studenta jen 10mesicu v rocnim zúctovaani a tatovi jen diten nezletile 6 mesicu-----------ale porad spolu bydli.................to je tedy asi spatne,co:((
Rozhodující je, zda ho ta škola měla stále v evidenci jako studenta. Jak říkám, dnes má hodně VŠ rozděleno studium na bakalářské a magisterské, probíhá to tak, že na konci třeťáku studenti složí bakalářské zkoušky (něco jako státnice), získají titul bakalář, a zůstávají normálně studenty a do čtvrťáku nastupují jako na magisterské studium. Prostě jde o nepřetržité studium a v tom případě není rozhodující, za o prázdninách pracovali nebo ne. Pokud mají status studenta a žijí s rodičem ve společné domácnosti, pak samozřejmě na ně rodič může uplatňovat slevu.
I kdyby ve Vašem případě tomu tak nebylo a on by ukončil bakalářské studium, nebyl zapsán do dalšího ročníku, takže by nebyl přes prázdniny studentem, i v takovém případě jste mu měla uplatit odpočet studentský a otci dát slevu ještě i za červenec, protože pokud nebyl v červenci zaměstnán CELÝ měsíc, pak u VŠ je považován za studium ještě 1 měsíc po závěrečné zkoušce.
Ale domnívám se, že tomu tak nebylo a že byl studentem stále - prostě složil bakalářské zkoušky a POKRAČOVAL ve studiu.
---
Já se k vám vtírnu. Zajímavý problém. Syn NČ- student od 9/05. Celkově v RZ NČ za 12 měs. Otec sleva do 7/05 za podmínky jak uvádí Jiřka a od 9/05 dále sleva. V RZ sleva za 12 měs. Podmínka u soust.přípravy u VŠ je, že se musí zahájit studium na téže nebo jiné VŠ do 3 měs. Podmínka byla v tomto případě naplněna, ale některé VŠ mohou začít až v průběhu 10.měs. a tam by již za 9. měsíc nárok slevy nepříslušel ani u jednoho.
>>Tak ja napisu svuj problem cely:
>>tata mel slevu na sveho syna.............ale
>>uplatnovala jsem to jen do 6/05,protoze syn ukoncil
>>bakalare
>>statnici. Jeho syn dokonce v srpnu nastoupil k nam
>>take
>>pracovat a tomu jsem od zari zacla uplatnovat slevu
>>na
>>studenta,protoze mi dal potvrzeni o studiu od
>>zari----magisterske studium.
>>Takze jsem synovi uplatnila studenta jen 10mesicu v
>>rocnim zúctovaani a tatovi jen diten nezletile 6
>>mesicu-----------ale porad spolu
>>bydli.................to je
>>tedy asi spatne,co:((
Ach jo,tak co ted s tim............uz jsem udelala rocni zuctovani,protoze jsem to musela dneska odevzdat:(
takze jsem tatku osidila o 5mesicu naroku na dite:(( a toho kluka o 1 mesic,tedy o ten hloupy srpen:((
Muzu to opravit jeste??? Mam treba dodatecne jim doplatit ten rozdil? nebo to mam udelat v pristim mesici?
>
>Rozhodující je, zda ho ta škola měla stále v evidenci
>jako studenta. Jak říkám, dnes má hodně VŠ rozděleno
>studium na bakalářské a magisterské, probíhá to tak, že
>na konci třeťáku studenti složí bakalářské zkoušky
>(něco jako státnice), získají titul bakalář, a zůstávají
>normálně studenty a do čtvrťáku nastupují jako na
>magisterské studium. Prostě jde o nepřetržité studium a v
>tom případě není rozhodující, za o prázdninách
>pracovali nebo ne. Pokud mají status studenta a žijí s
>rodičem ve společné domácnosti, pak samozřejmě na ně rodič
>může uplatňovat slevu.
>I kdyby ve Vašem případě tomu tak nebylo a on by
>ukončil bakalářské studium, nebyl zapsán do dalšího
>ročníku, takže by nebyl přes prázdniny studentem, i v takovém
>případě jste mu měla uplatit odpočet studentský a otci
>dát slevu ještě i za červenec, protože pokud nebyl v
>červenci zaměstnán CELÝ měsíc, pak u VŠ je považován za
>studium ještě 1 měsíc po závěrečné zkoušce.
>Ale domnívám se, že tomu tak nebylo a že byl studentem
>stále - prostě složil bakalářské zkoušky a POKRAČOVAL
>ve studiu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 3. 2006 16:22
Odečitatená položka,
Student jednoročního kurzu na jazykové škole rok 2004/2005 pokračuje vysokou školou v roce 2005/2006 odečitalená položka na studenta je 11400 tedy i za měsíce červenec a srpen?
Děkuji