HPP a hodinová mzda

• 16. 4. 2014 23:55

Dobrý den,

prosím o radu. Dostala jsem do ruky ke zpracování mezd již staré smlouvy na HPP, kde není vůbec stanoven úvazek a hodinová mzda... Poradí mi prosím někdo, jak toto vyřešit? Nemocenská, svátek, dovolená, 60% překážka na str. zaměstnavatele .... mají na to nárok či nikoli a jak z toho ven.... :(

Děkuji Hanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 4. 2014 3:49

ivzez

Zaměstnanci samozřejmě mají nárok na vše vyjmenované.
      Dohodněte se se zaměstnavatelem, jak to máte zpracovat.
      Zaměstnavatel Vám musí dodat všechny podklady.

Přestože se výše pracovního úvazku dv pracovní smlouvě
      často uvádí, nejde o povinnou náležitost pracovní smlouvy.
      Totéž platí i ohledně mzdy, kterou může zaměstnavatel stanovit mzdovým výměrem.

• 17. 4. 2014 15:39

Majkkl (neregistrovaný)

Zaměstnavatel je povinen dodržovat právní předpisy, takže musí i stanovit základní informace k pracovnímu poměru, nejlépe v pracovní smlouvě nebo samostatném mzdovém výměru. Musí taky stanovit a to dopředu rozvrh a sdělit ho zaměstnanci...

• 23. 4. 2014 18:22

bez přezdívky

Dobrý den,

děkuji za odpovědi. Mzdový výměr již mám se stanovenou hodinovou mzdou. Prosím ještě o pomoc, jak tedy mám uplatnit ony náhrady, když pracují každý měsíc jinak - dle potřeby. Mám stanovit nějaký průměrný úvazek třeba za poslední čtvrtletí a dle tohoto úvazku uplatnit 60% (překážka na str. zaměstnavatele)???? Hledala jsem snad všude, kde to šlo, ale nic...
      Předem děkuji za pomoc. Hanka

• 15. 5. 2014 4:03

ivzez

Vy sama nemůžete stanovit nic, veškeré podklady Vám musí dát zaměstnavatel.

Zaměstnavatel je povinen zaměstnancům přidělovat práci ve sjednaném rozsahu.
      Pokud ji pro ně nemá, jde o překážku na jeho straně a zaměstnancům bude náležet náhrada mzdy.