Re: náklad, výnos = není předmětem daně
Pokud se jedna o bytove družstvo, které "pronajímá" byty jen svým členům a nejsou tam nějací nájemníci -nečlenové, potom je příjem z tohoto nájemného osvobozen od daně z příjmů a s ním související náklady jsou daňově neuznatelné. Jinak přiznání vyplňujete stejně jako u jiné PO - tzn. příjmy z nájmů od členů družstvana řádek 110 a s nimi související výdaje na řádek 40
>Dobrý den, zpracovávám daňové přiznání PO za Bytové
>družstvo. Mám spíš jen kontrolní dotaz. Mohl by mi
>prosím někdo potrvrdit, či vyvráti zda náklady (v podobě
>spotřeby materiálu, služby - elektrika, voda, topení i
>za jednotlivé družstevníky v příslušných bytech.....)
>jsou normálně daňovými náklady a neplatí zde nějaká
>výjimka. Postupuje se zde jako v každé jiné PO? Takže
>nedaňové náklady (např. 513) se vypisují do DPPO na
>přílohu a pak kumulovaně do řádku č. 40 a nedaňové výnosy
>do ř. č. 100 a nebo 111 (např. v případě použití fondu
>členů družstva na pořízení topení - což je vlastně
>výnosem, který není předmětem daně z příjmů).
>
>děkuji Renka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 3. 2006 19:44
Dobrý den, zpracovávám daňové přiznání PO za Bytové družstvo. Mám spíš jen kontrolní dotaz. Mohl by mi prosím někdo potrvrdit, či vyvráti zda náklady (v podobě spotřeby materiálu, služby - elektrika, voda, topení i za jednotlivé družstevníky v příslušných bytech.....) jsou normálně daňovými náklady a neplatí zde nějaká výjimka. Postupuje se zde jako v každé jiné PO? Takže nedaňové náklady (např. 513) se vypisují do DPPO na přílohu a pak kumulovaně do řádku č. 40 a nedaňové výnosy do ř. č. 100 a nebo 111 (např. v případě použití fondu členů družstva na pořízení topení - což je vlastně výnosem, který není předmětem daně z příjmů).
děkuji Renka