Přechod na paušál a dodanění 200č

• (neregistrovaný)

7. 3. 2006 21:39

Zjistil jsem, že v případě přechodu na výdajový paušál musím dodanit pohledávky z roku 2004. Když to tedy provedu bude mi FU počítat penále 0,05 za celý rok od podání přiznání za rok 2004 v březnu 2005 a nebo ne? Když jsem podával přiznání loni, nic jsem přece neudělal špatně? nemohl jsem vědět, že za rok bude změna a tak předpokládám, že doplatím jen tu daň. A bude to stejné i v případě doplatku na sociální pojištění?. Díky za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 3. 2006 21:53

Jar. (neregistrovaný)

Re: přechod na paušál a dodanění 200č
      FÚ slibují, že v tomto případě nebudou nikoho penalizovat. Na sociálce se nic nemění. Dodanění se tam neoznamuje.

• 7. 3. 2006 21:56

Eva M. (neregistrovaný)

Ano, FÚ slibují a Ministerstvo slibuje, resp. čeká se to, že bude jakýsi "generální pardon". Alle pokud vím, tak to zatím nikde písemně nevyšlo, takže se na to nedá na 100% spoléhat. Pokud mám zastaralé informace, prosím ozvěte se někdo a uveďte to na pravou míru.

• 7. 3. 2006 22:14

Petr (neregistrovaný)

Děkuji za odp. Zjistil jsem, že se tady o tom již poměrně mohutně diskutovalo včera. Vychází mě tedy z toho, že v DP za 2005 odečtu to co jsem dodanil v roce 2004, nic na SZ a ZP neoznamuju, ale v přehledech 2005 pro ně uvedu "dodaňované" příjmy (faktury vydané v 2004, ale zaplacené až 2005) plus "normální příjmy za rok 2005. Jinak bych se divil, že by to prošlo, selskej rozum mi říká , že bych jinak CSSZ a Zdrav. poj obral o ty jejich procenta z dodaňovaných pohledávek. Uff

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).