Re: přechod na paušál a dodanění 200č
Ano, FÚ slibují a Ministerstvo slibuje, resp. čeká se to, že bude jakýsi "generální pardon". Alle pokud vím, tak to zatím nikde písemně nevyšlo, takže se na to nedá na 100% spoléhat. Pokud mám zastaralé informace, prosím ozvěte se někdo a uveďte to na pravou míru.
Re: přechod na paušál a dodanění 200č
Děkuji za odp. Zjistil jsem, že se tady o tom již poměrně mohutně diskutovalo včera. Vychází mě tedy z toho, že v DP za 2005 odečtu to co jsem dodanil v roce 2004, nic na SZ a ZP neoznamuju, ale v přehledech 2005 pro ně uvedu "dodaňované" příjmy (faktury vydané v 2004, ale zaplacené až 2005) plus "normální příjmy za rok 2005. Jinak bych se divil, že by to prošlo, selskej rozum mi říká , že bych jinak CSSZ a Zdrav. poj obral o ty jejich procenta z dodaňovaných pohledávek. Uff
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
7. 3. 2006 21:39
Zjistil jsem, že v případě přechodu na výdajový paušál musím dodanit pohledávky z roku 2004. Když to tedy provedu bude mi FU počítat penále 0,05 za celý rok od podání přiznání za rok 2004 v březnu 2005 a nebo ne? Když jsem podával přiznání loni, nic jsem přece neudělal špatně? nemohl jsem vědět, že za rok bude změna a tak předpokládám, že doplatím jen tu daň. A bude to stejné i v případě doplatku na sociální pojištění?. Díky za odpověď.