Re: OSVČ-hlášenka OSSZ
takže mám na hlášenku ossz rozdělit na 5 hlavní a 7 vedlejší, rozdělit příjmy a výdaje na tyto období? když byl v mínusu tak zálohy na období hlavní zůstanou OSSZ za vedlejší se vrací?
nejsem si jistá,zda nahlásil na OSSZ,ale na VZP určitě,dostal přehled s tím,že od 6/05 již neměl povinnost platit zálohy zdr.
Re: OSVČ-hlášenka OSSZ
Ano přesně tak, jak píšete. Pokud nenahlásil tak nevím, měl by se jít zeptat jestli mu to uznají, ale myslím že to není až takový problém. Za těch 7 měsíců by mu měli vrátit zálohy, pokud se dobrovolně nepřihlásil k důchodovému pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 3. 2006 8:16
tak jsem si myslela do včerejšího večera,že tomu trochu rozumím,ale po přečtení poučení pro vyplnění hlášenky OSSZ jsem teď přesvědčena,že jsem prostě blbá a neschopná...pomožte:
OSVČ - v roce 2005 platila zálohy soc.a zdr. z min.vym.základu,podniká od roku 2002...
její rozdíl příjmů a výdajů z podnikání je -22 000..v 6/05 se nechal zaměstnat - potvrzení o zaměstnání 6-12/2005 - příjem 98 000...
při dosazení údajů do šablony daňového mi automaticky naskočil min.základ daně 107300....vypočetla se daň - odpočetla se daň zaplacená dle potvrzení zaměstnavatele - přeplatek 1000
hlášenka ossz - a tady nevím,příjem byl 33 000,výdaje 55 000 rozdíl ztráta...potvrzení od zaměstnavatele o pr.poměru mám...jak se zálohami za rok 2005 - je považována jeho činnost celý rok za vedlejší a budou mu vracet zaplacené zálohy s tím,že nemá povinnost platit v roce 2006 zálohy?