Re: vyúčtování srážkové daně - už fakt n
setkala jsem se také s tímto posunutím - firma provozující jiný mzdový program argumentovala splatností u srážkové daně, která je
jinak než u zálohové. - do konce kalendářního měsíce následujícího po měsíci v němž byla povinnost srazit...
musela jsem to vyúčtovat ručně...ale srážková daň se měla podat na FÚ tuším do konce února nebo 1.-2.3.06
Mělo by to být tak, že mzda za červen se objeví na řádku červen. V pokynech je to nesrozumitelné, tento formulář vyplňuji v jiném softw.programu, ale teď jsem si to ověřila i ve svém mzdovém programu a tam mi to píše jak výše uvádím. Podle mého názoru rozhoduje srážka a ne úhrada (mělo být sraženo, bylo sraženo je uvedeno v příslušných sloupcích).
Pracuji v programu Money a ti letos opravovali formulář tohoto vyúčtování s tím, že podle zákona se srážková daň vykazuje měsíc zpětně.
Zřejmě to souvisí s tím, že zálohové platby musíte odvést do 20. dne kalendářního měsíce V NĚMŽ povinnost srazit zálohy vznikla a daň srážkou do konce kalendářního měsíce NÁSLEDUJÍCÍHO po kalendářním měsíci ve kterém povinnost srazit daň vznikla.
>>>>>Můžete mi prosím poradit, co je správně? Mám program
>>>>>Pohoda na mzdy, když tam vyplním mzdu 5000 Kč např. v
>>>>>červnu a vyvolám si sestavu vyúčtování srážkové daně,
>>>>>uvedená mzda se mi objeví na řádku 7 tj. červenec.
>>>>>
.
>>>>>
>>>>>Který postup je tedy správný?
>>>>>Chápu, že i když mzdy např. za leden počítám v únoru,
>>>>>zaúčtuji je vlastně v únoru, ale zpětně s datem
>>>>>31.1..
>>>>>Ale je mi divné, že by Pohoda měla přehled spatně
>>>>>nastavený.
>>>>>Děkuji za radu.
>>>Mělo by to být tak, že mzda za červen se objeví na
>>>řádku červen. V pokynech je to nesrozumitelné, tento
>>>formulář vyplňuji v jiném softw.programu, ale teď
>>>jsem
>>>si
>>>to ověřila i ve svém mzdovém programu a tam mi to
>>>píše
>>>jak výše uvádím. Podle mého názoru rozhoduje srážka a
>>>ne úhrada (mělo být sraženo, bylo sraženo je uvedeno
>>>v
>>>příslušných sloupcích).
>>
>>Pracuji v programu Money a ti letos opravovali
>>formulář tohoto vyúčtování s tím, že podle zákona se
>>srážková
>>daň vykazuje měsíc zpětně.
>Zřejmě to souvisí s tím, že zálohové platby musíte
>odvést do 20. dne kalendářního měsíce V NĚMŽ povinnost
>srazit zálohy vznikla a daň srážkou do konce
>kalendářního měsíce NÁSLEDUJÍCÍHO po kalendářním měsíci ve kterém
>povinnost srazit daň vznikla.
Program účto to dělá taky tak. Ptal jsem se na to správce daně a ten mi řekl ať to neřeším, protože oni kontrolují zda celková suma uvedená v přehledu odpovídá částce, kterou obdrželi. Byl jsem moc aktivní a srážkovou daň jsem odváděl ještě v tom měsíci, ve kterém jsem ji srazil. Přehled jsem vyplnil dle skutečnosti: sraženo v červnu, odvedeno v červnu (program uváděl červenec). Přehled jsem odevzdal a zatím nejsou žádné námitky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 3. 2006 9:36
Můžete mi prosím poradit, co je správně? Mám program Pohoda na mzdy, když tam vyplním mzdu 5000 Kč např. v červnu a vyvolám si sestavu vyúčtování srážkové daně, uvedená mzda se mi objeví na řádku 7 tj. červenec.
Takto mám vyplněný přehled pro firmu, kterou jsme v průběhu loňského roku převzala. JENŽE:
přehled za 2004 bývalá firma vyplnila tak, že mzdu za 12/2004 vyplnila do řádku 12 tj. prosinec, protože vlastně mzdy zaúčtovala v prosinci.
Který postup je tedy správný?
Chápu, že i když mzdy např. za leden počítám v únoru, zaúčtuji je vlastně v únoru, ale zpětně s datem 31.1.. Ale je mi divné, že by Pohoda měla přehled spatně nastavený.
Děkuji za radu.