Prosím mám dotaz. Vedu účetnictví české firmě, která zprostředkovává přepravy a předložila mi fa. vydanou, kde je uskutečněna přeprava mezi CZ - DE (vykládka byla v DE) pro firmu Moskva - Russia s tím , že je plnění osvobozeno od DPH dle par. 69 zákona...... Já si ale myslím, že tam mělo být DPH 19%, když je přeprava v EU. Kdyby šla přeprava až do Ruska bylo by to osvobozeno dle toho par. 69. Děkuji za Vaš názory.
Re: Přeprava v EU pro příjemce RUSKO
Taky si myslím, že to má být s DPH. Místem plnění je místo zahájení přepravy, a nejde to přechýlit na příjemce služby, když není registrovaný k dani v EU.
Re: Přeprava v EU pro příjemce RUSKO
Celkem přehledně je to popsáno na stránkách MF na této adrese http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/9_2997.html?year=2005 Ale jinak máte pravdu, tato přeprava je se sazbou 19%
8. 3. 2006 10:21
Prosím mám dotaz. Vedu účetnictví české firmě, která zprostředkovává přepravy a předložila mi fa. vydanou, kde je uskutečněna přeprava mezi CZ - DE (vykládka byla v DE) pro firmu Moskva - Russia s tím , že je plnění osvobozeno od DPH dle par. 69 zákona...... Já si ale myslím, že tam mělo být DPH 19%, když je přeprava v EU. Kdyby šla přeprava až do Ruska bylo by to osvobozeno dle toho par. 69.
Děkuji za Vaš názory.