Re: Ano či ne
když začínám podnikat,tak nejprve mám náklady...proč nezaúčtovat..jaký je předmět činnost? pokud na účtu měl vklad při zřízení,nevím proč by si nemohl vybrat - osobní spotřeba...dala bych do nákladů a důrazně upozornila,že odpovědnost je na něm,aby vysvětlil fú při kontrole a zdůvodnil jim náklady...
Re: Ano či ne -paní RadkoB, co vy na to?
Nevim, proc se zrovna obracite na me, Vase duvera me na jednu stranu sice tesi, ale take zavazuje... ;-) Ten dotaz sleduji uz od pocatku a netroufala jsem si odpovedet - popravde jsem spis cekala na reakce. Ja osobne bych to udelala nasledovne -
telefon: jen pomernou cast (predpokladam, ze faktura je aspon na jeho jmeno);
notebook cely zahrnout;
ten ucet bych vyndala z DE cely ....
Uplne nejlepsi by bylo, kdyby se k tomuto vyjadrila pani RadkaB - to si myslim ma ve veci uznatelnosti/neuznatelnosti nejfundovanejsi nazory (hlavne z praxe ;-).
Re: Ano či ne
Poplatky nedávejte do daňových výdajů. Pokud z banky ani nic neplatil pro podnikání tak bych výpisy vůbec nezaúčtovala. Jen je k účtu přiložte aby pro kontrole prokázal, že tam nebyly žádné zdanitelné příjmy. Co se týče fakturza hotové: Pokud není plátce, tak bych to neviděla jako problém. Na paragonu taky není uvedený odběratel. Telefony jsou opravdu na zvážení asi bych dala jen část s tím, že je to soukromý telefon a jen část hovorů je k podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 3. 2006 10:51
Jaký je Váš názor na zpracování daň. evidence?
OSVČ- začátek podnikání v září 05, došlé faktury za mob. telefon na kterých není IČ, zhruba 10000,- Kč /měsíčně. Nákup notebooku na fakturu za hotové bez uvedení adresy ( i bez Ič ). Podnikatelský bank. účet z kterého jsou prováděny platby na doklady (soukromé ) ještě před začátkem podnikání. Příjmy žádné. 1-8/05 zaměstnán. Pozastavení činnosti od ledna 06. Můj názor je neuvádět žádné výdaje ani příjmy . Neúčtovat ani o bank. výpisech. Co vy na to ?