Re: 1/ ELDP, 2/změna bydliště
2. Změnu bydliště zavedu do osobní karty zaměstnance, zapíšu do prozhlášení "změny, k nimž běhemzdanoviacího období došlo ..." (pracovník podepíše) a pošlu dopis se změnou adresy na sociálku. Dodatek k prac.smlouvě nesepisujeme. Většinou jim předepíšu papír typu ".. oznamuji Vám že jsem změnil trvalé bydliště ... S pozdravem Ferda Stěhovavý" :-))
Re: 1/ ELDP, 2/změna bydliště
Na sociálku bych neposílala žádný dopis, ale klasickou přihlášku zaměstnance, kde bude křížkem zaškrtnuto, že se nejedná ani o přihlášku ani odhlášku ani opravu ale změnu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 3. 2006 11:13
Jsem nová účetní, tak mám asi pro některé hloupý dotaz:
1/ vyplňuji pro zaměstnance ELDP, ten nastoupil v únoru loňského roku a do té doby podnikal /OSVČ/. Do ELDP za organizaci uvedu křížek v měsíci lednu, a jinak se nás to vůbec netýká, že ? Nepřetahuje se to nějak (neuvádím všechny zaměstnancovy aktivity to doby, než byl u nás zaměstnán, že?).
2/ Změna bydliště u zaměstnance než jak bylo uvedeno v pracovní smlouvě. To mám udělat nějaký dodatek k prac. smlouvě - změna bydliště? Nebo jak ? Děkuji. Daniela