1/ ELDP, 2/změna bydliště

• (neregistrovaný)

8. 3. 2006 11:13

Jsem nová účetní, tak mám asi pro některé hloupý dotaz:
    1/ vyplňuji pro zaměstnance ELDP, ten nastoupil v únoru loňského roku a do té doby podnikal /OSVČ/. Do ELDP za organizaci uvedu křížek v měsíci lednu, a jinak se nás to vůbec netýká, že ? Nepřetahuje se to nějak (neuvádím všechny zaměstnancovy aktivity to doby, než byl u nás zaměstnán, že?).
    2/ Změna bydliště u zaměstnance než jak bylo uvedeno v pracovní smlouvě. To mám udělat nějaký dodatek k prac. smlouvě - změna bydliště? Nebo jak ? Děkuji. Daniela

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 3. 2006 13:21

jiná Daniela (neregistrovaný)

Re: 1/ ELDP, 2/změna bydliště
      2. Změnu bydliště zavedu do osobní karty zaměstnance, zapíšu do prozhlášení "změny, k nimž běhemzdanoviacího období došlo ..." (pracovník podepíše) a pošlu dopis se změnou adresy na sociálku. Dodatek k prac.smlouvě nesepisujeme. Většinou jim předepíšu papír typu ".. oznamuji Vám že jsem změnil trvalé bydliště ... S pozdravem Ferda Stěhovavý" :-))

• 8. 3. 2006 13:50

Ajka (neregistrovaný)

ELDP:Do ledna křížek neděláte. Období je dané v kolonce "od" kde bude 1.2. a dále kolonkou "dny"- 334 (jestli nastoupil 1.2.) VY vyplňujete jen to, co se týká zaměstnání u vás.

• 9. 3. 2006 1:00

jarka (neregistrovaný)

Na sociálku bych neposílala žádný dopis, ale klasickou přihlášku zaměstnance, kde bude křížkem zaškrtnuto, že se nejedná ani o přihlášku ani odhlášku ani opravu ale změnu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).