Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 3. 2006 13:52
Dobrý den, při autonehodě bylo poničeno firemní auto (na vině je řidič našeho auta). Proběhla oprava a já obdržela fakturu na opravu a také dopis z pojišťovny, že část nákladů uhradí. Jak to zaúčtovat, když pojišťovna hradí sumu na účet opravárenské firmy,tudíž tato úhrada neprojde přes náš účet?
Mám tedy přijatou fakturu na částku 59.500,- z toho 9.500 činí DPH. úhrada od pojišťovny činí 20.000,-. Mám ji tedy zaúčtovat:
511/321...30.000,- (částka snížená o plnění od pojišťovny)
343/321.....9.500,- (DPH z celkové čásky za opravu)
321/221...39.500,- (suma, kterou bude za opravu hradit naše firma)
Je to takhle vůbec možné účtovat. Program mi automaticky z částky 30.000,- počítá DPH jiné, ale když to ručně přepíši.
S takovouhle věcí jsem se setkala poprvé a nevím si rady. Děkuji všem za pomoc. S.L.