Re: Společník v s.r.o. a obchodní vztah
Může, pokud není současně jednatelem, tam platí zákaz konkurence dle obch.zákoníku,
dále pokud není ve společenské smlouvě stanoven zákaz konkurence pro společníky- musíte se podívat do smlouvy.
zákaz konkurence- § 136 ObchZ- odst. l - viz: ...nesmí vstupovat se společností do obchodních vztahů...
Děkuji, tento společník není jednatelem. A mohu ještě poprosit o názor? Jednatel má ŽL a chtěl by převést svůj sklad na tuto s.r.o. - bude s ním dále nakládat v s.r.o.. Je to možné, jestliže jednatel nesmí vůbec vstupovat se společností do obchodních vztahů? Pokud jsem ze zákona vyčetla správně, podat žalobu na jednatele při porušení zákazu mohou jen společníci, a pokud mu podepíší, že s tím souhlasí? Zdá se mi to lepší než přefakturovávat přes nějakou třetí osobu.
Máte-li na mysli odprodej skladu-nemovitosti nebo skladu jako nějakého zboží, když to společnící schválí, proběhne to, smlouva o prodeji bude podepsána, došlo k porušení zákazu konkurence.
Jenže: společnost do 3 měsíců (nejdéle do 1 roku)může požadovat vydání prospěchu...§ 65/2 Obch.zák., když to neudělá, není_li žalobce, není ani soudce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 3. 2006 15:16
Může FO, která je zároveň společníkem v s.r.o. vystavit tomuto s.r.o. fakturu (tvorba www stránek - vlastní na to ŽL, s.r.o. ne)? Jsou tam nějaké podmínky - např. schválení valnou hromadou? Účtuje se jako závazek vůči dodavateli nebo společníkovi? Děkuji