Re: Prosím mzdové účetní !!!!
Čerpám z Abecedy mzdové účetní:Podmínky pro přiznání daňového bonusu - za příslušný kalendářřní měsíc musí dosáhnout u poplatníka příjmy alespoň výše poloviny minimální mzdy. Do těchto příjmů se nezahrnují příjmy od daně osvobozené a příjmy, z nichž je daň vybírána srážkou podle zvláštní sazby daně. Tak nevím. Ještě jsem tento případ neměla.
Re: Prosím mzdové účetní !!!!
Hodila jsem to do počítače a vyšla mi čistá 2884 tzn. s bonusem.
Počkáme co na to zkušenější
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 3. 2006 15:44
Dobrý den, mám několik dotazů.
Potřebuji zkontrolovat výpočet čisté mzdy za únor 2006.
-zaměstnanec opracoval 4 dny a zbytek měsíce byl nemocen. Za tyto dny mu náleží hrubá mzda 2.154,- (podepsal prohlášení a má 2 děti). Náleží mu daňový bonus na děti, když nedosáhl 1/2 minimální mzdy? Kolik je tedy podle Vás jeho čistá mzda?
Dále mi není jasné uplatňování slev na děti v roce 2005. Tento zaměstnanec mi přinesl potvrzení, že manželka uplatňovala děti do 7/2005. Protože mi toto potvrzení předal v prosinci 2005, provedla jsme mu za prosinec slevu na dani. To je špatně, když jsem si tady někde v diskuzi přečetla, že děti se nesmějí převádět?
A jak to bude s ročním zúčtováním daní. Uplatní se děti u manželky nebo já u mého zaměstnance - manžela?
Děkuji za všechny odpovědi