Re: odpisy v daňové evidenci
A jak se to pořídí do peněžního deníku, když to neplatím ani v hotovosti ani z banky?
Re: odpisy v daňové evidenci pro bdm
Mám odbornou knihu "Daňová přiznání 2005" a tam se
odpisy uvádí v příloze 1 tab.E - úpravy snižující...
V šablonách BBC také v tabulce ZÁVĚRKA DAŇOVÉ EVIDENCE jsou uvedeny odpisy jako "uzávěrkové úpravy". A v peněžním deníku se účtuje jen o penězích.
*** V peněžním deníku se sice může účtovat o penězích ale v daňové evidenci se evidují příjmy a výdaje v členění nutném pro stanovení ZD. Pokud někdo trvá na nějakém peněžním deníku, ať si pak vede ještě jeden "nepeněžní", jehož výstup stejně sečte s tím peněžním, aby se dostal k ZD ***
Paní bdm, vás bych chtěla mít při sobě, až mi přijde kontrola z FÚ. Peněžní deník být nemusí, to je fakt. Ale nedávno mě vyzval FÚ ať jim předložím peněžní deník-měli nějaké problémy s firmou, co mají u nás nevýherní automaty a já jsem radši ani nepípla a ten peněžní deník vytiskla a radši donesla.
*** Co Vám mám na to říct - kdyby chtěli, abyste skočila z okna, taky skočíte? Když ten peněžní deník máte, tak jim ho předložíte. Když nemáte, řeknete že nevedete a dáte jim evidenci, která nutná je. DE je tu podle mě proto, aby těm "drobným" usnadnila "účetnictví", tak jim to zbytečně nekomplikujme radami o uzávěrkových operacích :-). Pokud má někdo činnost obsáhlejší, tak ať raději vede PÚ - tam je aspoň trošku víc jasno :-))) Jinak ať si každý vede DE, jak chce. Jen nedej bože, že si někdo dá rovnítko mezi uzávěrkové oprerace a úpravy ZD (§5 a 23) - pak už jde o peníze - a tohle je podle mě dost nezodpovědné ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 3. 2006 10:55
Uvádějí se odpisy HIM v "peněžním deníku" tudíž jsou započítané v celkových výdajích nebo se o ně upravují výdaje až v přiznání - Položka snižující základ daně?
Děkuji za odpověď