Re: Jak zdanit příjem z prodeje zaměst.a
>>Dobrý den,
>>chtěla bych se zeptat, jak zdanit příjem z prodeje
>>zaměstnaneckých akcií (byly po nákupu obratem
>>prodány).
>>Příteli v zaměstnání poradili, že příjem má uvést na
>>ř.35 přiznání - příjmy ze zahraničí. Jak se tak ale
>>dívám na tu problematiku, připadá mi, že je to spíš
>>ostatní příjem podle § 10. Podotázka, jelikož se
>>jednalo o
>>akcie zahraniční "mateřské" společnosti, jedná se
>>tedy
>>o "zdroj příjmů v zahraničí"?
>>Děkuji. Jana
>příjem se zdaňuje podle čl. 13 odst. 2 Smlouvy o
>zamezeni dvojiho zdaneni (prehled je na
>http://www.mfcr.cz)...z titulu ceskeho danoveho rezidentsvi vam vznika v
>CR povinnost priznat prijmy celosvetove (v DAP priloha
>c. 3)
Dívala jsem se o internetu a text smlouvy o zamezení dvojího zdanění (konkrétně s Velkou Británií) se mi nepodařilo sehnat.
Neměli byste prosím někdo www odkaz?
Dále nerozumím, jak si poradit s tím daň. přiznání. Nemám žádnou dokumentaci, ani informaci o tom, že by byla v zahraničí sražená nějaká daň. Jediné co mám, je výpis z českého bank.účtu, na který přišel výnos z prodeje. Proto chci tuto částku napsat do daň. přiznání celou, přidat tak k ostatním příjmům a zdanit. Děkuji za rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 3. 2006 15:21
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak zdanit příjem z prodeje zaměstnaneckých akcií (byly po nákupu obratem prodány). Příteli v zaměstnání poradili, že příjem má uvést na ř.35 přiznání - příjmy ze zahraničí. Jak se tak ale dívám na tu problematiku, připadá mi, že je to spíš ostatní příjem podle § 10. Podotázka, jelikož se jednalo o akcie zahraniční "mateřské" společnosti, jedná se tedy o "zdroj příjmů v zahraničí"?
Děkuji. Jana