Noční a dítě do 12 let

• (neregistrovaný)

9. 3. 2006 16:05

Prosím o radu? Jsem zaměstnaná ve firmě, kde je nepřetržitý provoz. Nyní dělám ranní a odpolední. Od 1.4. mě chtějí přeřadit jen na noční směny a to od úterý do soboty. Jsem samoživitelka s 9. letým dítětem. Existuje nějaký paragraf, který by mi tuto práci zakázal. Podotýkám, že jsem nic nepodepisovala a nesouhlasím s touto změnou. Dle PS mi můžou určit pracovní dobu podle potřeb zaměstnavatele. Prosím o radu!!!!!!!!!!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2006 16:27

Zdeněk (neregistrovaný)

Re: Noční a dítě do 12 let
      Pochybuji, že existuje nějaký paragraf, který by to zakazoval. Každopádně podle zákona, pokud jste v noci nepracovala, měla byste mít lékařské potvrzení a to alespoň 1x za rok. Je to spíš takový tip, dalo by se to možná tímto obejít, pokud máte např. nějaké zdravotní problémy (nebo alespoň můžete lékaři říct, že tolik noční nezvládnete ap.), zkuste se domluvit. Zdeněk, student PRF

• 9. 3. 2006 16:45

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud přesné rozvržení doby nemáte se zaměstnavatelem sjednáno v pracovní smlouvě, tak o tom rozhoduje on. Já vím, že to máte těžké, vždycky se můžete zkusit domluvit, ale v provoze nelze stále brát ohledy na osobní potřeby a problémy zaměstnance.
      Je pravda, že schopnost pracovat v noci musí posoudit lékař, ale jedná se o lékaře závodního, pracujícího pro zaměstnavatele. Muselo by existovat nějaké zdravotní omezení, které by Vám bránilo pracovat v noci.

• 9. 3. 2006 17:51

anonymous (neregistrovaný)

Určitou možnost Vám skýtá níže uvedený paragraf ze zákoníku práce.

§ 156 Úprava pracovní doby

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).