Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
6. 5. 2014 11:27
Dobrý den,
prosím o radu. Situace se má takhle.
V lednu roku 2012 se mně a mé přítelkyni narodil syn. Jelikož ona byla studentkou (měla dvouletý odklad), tak šla na rodičovskou dovolenou (nastaveno na 4 roky). Manželé jsme nikdy nebyli a nyní se rozcházíme.
Ona - nyní jí chybí měsíc do dokončení maturitní zkoušky a pobírá 3800 Kč/měsíčně.
Já - jsem zaměstnán, vydělávám cca kolem 14-15 000 Kč/měsíčně, pobírám invalidní důchod 1.stupně 5700 Kč/měsíčně. Navíc mám veliké zázemí v podobě mých rodičů, kteří mohou ve zlé finanční situaci pomoci, stejně tak jako i morální výchovou na dítě. Byl bych ochoten jít na mateřskou, jen, aby nezískala syna do péče ona.
Jakou mám šanci a co proto musím udělat, abych dítě získal já do své péče? Na jaké příspěvky/peníze bych měl nárok?
Všem děkuji předem za odpověď.
Honza