Re: Klient podveden účetním!!!Poradíte?
Omlouvám se, že jsem to nevysvětlila srozumitelně. V rámci dědického řízení po zemřelém účetním dědila jeho dcera(jediná dědička). Ta uzavřela s mým klientem (podvedeným) dohodu o přenechání předluženého dědictví. Můj klient jakožto věřitel touto dohodou převzal výše uvedený majetek. Tímto vlastně byla část dluhů mému klientovi "uhrazena".
Rodinný vztah mezi účetním a klientem nebyl žádný. Byly to úplně cizí osoby.
tak to byl ten váš klient opravdu dobrák....problémů si nasekal víc než dost...takže ať si upřesníme, máte škodu ve firmě vyčíslenou - čili pohledávku za účetním a částečnou úhradu té škody z prodeje majetku po zemřelém či ze zůstatku účtu zemřelého...takže se to dle mne projeví v pohledávkách a příjem bude skutečná částka z toho,co se dalo zpeněžit,prodat.....závazek zůstane do zaplaceníjiž není co z toho převedeného dědictví prodat?..snad někdo poradí zda se dá odepsat zůstatek,který již opravdu nejde z ničeho vzít..
No právě, že je to ještě složitější, neboť v účetnictví žádná pohledávka za účetním evidována není. Škoda sice vyčíslená byla, ale bylo mi řečeno, že dohoda byla sepsána pouze mezi věřitelem a dlužníkem. S podnikáním prý to nemá nic společného. Klient tvrdí, že do příjmů nic nepatří, jelikož on mu zpronevěřil jeho již zdaněné peníze. Mně se to ale moc nezdá. A tak nevím, jestli to vůbec v rámci DPFO nějak řešit nebo ne? Kdyby mě můj klient nepožádal o vyplnění daň.přiznání k dani z nemovitostí, vůbec bych se o tom asi nejspíše nikdy nedozvěděla. Ale kdyby bohužel neplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
9. 3. 2006 23:08
Mého klienta podvedll v minulosti závažným způsobem účetní a dlužil mu značnou výši finančních prostředků. Dluh po dohodě postupně splácel. Bohužel v r.2005 zemřel a já jsem v souvislosti s daní z nemovitostí obdržela usnesení ze soudu, ve kterém soud rozhodl, že přenechává předlužené dědictví mému klientovi a můj klient toto dědictví převzal. Týkalo se to bytu, zůstatku na bankovních účtech, pohledávky z mezd zemřelého, peníze v hotovosti, Penzijní fond, bytové zařízení atd. Jediné co jsme doposud podali bylo daňové přiznání k dani z nemovitostí. Nevím jak mám postupovat z hlediska daně z příjmů? Mám v rámci daňového přiznání uvádět do příjmů obvyklou cenu majetku, zohlednit výši dluhů atd. Nebo se to daňového přiznání vůbec netýká? Jen doplňuji, že cena majetku nedosahuje ani z polovinuy výši předluženého dědictví. Moc děkuji za Vaše názory.