Re: ZASTAVÁRNA
na kradene zbozi ;-))))) (omlouvam se, ale pri patku to chtelo "odlehceni";-)
Jinak mam dojem, ze z hlediska ucetnictvi nejaky zasadni rozdil nebude. U nakupovanych veci je dobre vzit si od "prodavajiciho" inicialy (mozna je to povinnost, nevim), protoze kdyz se ukaze, ze zbozi je kradene, tak vite, kam se obratit :-)
hlavně nedávat půjčku do výdajů a vyplacení věci do příjmů:-) jedni nám to tak dělali a pak mohli zjančit, když měli prokázat obrat pro dph. a dph je trošku složitější bych řekla.ty nacionále nejen pro živnosťák, ale i pro berňák - musíte prokázat, komu jste vyplatili.
Účtovala jsem zastavárnu několik let. Po majiteli jsem chtěla zvlášť vyčíslené tržby za úroky ze zastavených věcí, zvlášť tržby z prodeje přímo vykoupeného zboží a z prodaných propadlých zástav. Naštěstí s tím seknul dříve, než měl povinnost se přihlásit k registraci k DPH. Přestože vedl podrobnou evidenci "dodavatelů", bylo mu houby platné, že věděl kam se obrátit v případě zabavení věcí policií. Dotyčný prohlásil, že věc odkoupil před zastavárnou před jejím otevřením se slevou od někoho, kdo spěchal a bylo po ptákách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 3. 2006 13:52
účtuje někdo zastavárnu a může poradit, na co si dát pozor?