Re: Buď je to složité nebo jsem debil ..
Ano , šel.Při předčasném ukončení leasingu se smlouva považuje za nájemní a může si uplatnit poměrnou část nájemného do výdajů k datu ukončení, neuplatní pouze zbývající splátky , ty budou neuznané- měl by vracet leasingové firmě a ta mu udělá vypořádání splátek.
Re: Buď je to složité nebo jsem debil ..
cituji: Je-li předčasně ukončena smlouva o finančním pronájmu s následnou koupí najatého hmotného majetku, považuje se tato smlouva , pro účely tohoto zákona , od data uzavření za smlouvu o pronájmu, kdy se po skončení nájemní smlouvy najatý majetek vrací pronajímateli .... o krádeži tam nic nevidím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 3. 2006 17:32
Prosím poradíte?
Podnikatel, zámečník, daňová evidence, neplátce DPH,od února 2004 leasing na Octávii, v r. 2004 mu něco jeho účetní uplatnil do DP, v r. 2005 pokračoval ve splátkách leasingu (vč. pojištění atd. 7133,- měsíčně). Leasing měl trvat až někdy do roku 2010, ale v druhé půlce prosince 2005 auto vrátil do bazaru a místo něho si něco málo doplatil a vzal si jiné auto, které už do podnikání dávat nechce.
Může klasicky veškeré leasingové splátky roku 2005 dát do nákladů a tím to bude vyřešené?
... prosím prosím o radu ... děkuji.