Re: účetnictví - charita
Blanko, úplně vás chápu, z toho je opravdu člověku nanic, když takový klient přijde zaplatit účetní a má v peněžence 4 stovky :-((( Taky se mi to občas stalo a takových lidí jsem se co nejdřív zbavila. Nikdo mi nevymluví, že to není z jejich strany úmysl, nějaká finta, chytráctví, prostě neférové, ubohé jednání. Pryč od nich!!! A hlavu vzhůru, jsou i slušní lidé. Berte to jako životní zkušenost :-))) J.F.
Re: účetnictví - charita
Já bych to tak neviděla. Mají málo v peněžence, tak si dojdou pro víc. Oni asi netuší o jakou cenu se jedná. Ale i oni chodí do práce pro peníze. Stud není na místě. Můžou jít jinam pokud se jim ceny zdají vysoké. Cenu bych sjednávala předem tak jako u jiných činností. Pak můžou říct zda ano nebo ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 3. 2006 19:13
Nemám dotaz, spíš si musím postěžovat. SZM dělám pro kamárády a známé zadarmo /v lepším případě za flašku nebo nějakou protislužbu/. S tím jsem se už smířila. Teď ale ode mě odešel klient, pro kterého jsem za rok 2004 dělala přiznání. Je to skoro soused, nešlo ani tak o podnikání, jako spíš o švarcsystém - příjmy měl mizivé, tak jsem si za DP vzala pětistovku. V polovině roku 2005 podnikání přerušil a nechal se zaměstnat. Před chvílí jsem mu odevzdala DP za rok 2005 /DP a přehledy jsem mu sama odevzdala na úřady/. Dala jsem mu doklad zase na 500,00 a on vytáhl peněženku - měl tam necelých 400,00 Kč. Docela trapas - slíbil, že se staví do týdne a zaplatí. Mám z toho ale děsný pocit. Nad jeho papíry jsem strávila víc jak 3 hodiny, k tomu náklady za inkoust do tiskárny, papíry, složka ..... k tomu 3 jeho nekonečně dlouhé návštěvy ....... a ještě přiznání k silniční dani podané v lednu /taky jsem mu ho na FÚ odnesla/. No nejsem husa? Není lepší ležet na gauči a hledět na televizi nebo si přečíst nějakou hezkou knížku? Je mi fakt děsně. Ode dneška - žádní sousedi - /pro kamarády budu dělat za flašku dál/ ale pro cizí lidi - buď budou akceptovat moji cenu, nebo se budu raději válet na sedačce /lítosti se ode mě už nikdo nedočká/ .