Re: Spolupracující osoba
Chtěl bych to udělat také tak, v poradenství na financích mi bylo daň.poradcem řečeno, že to jde. Když si toto chci zkonzultovat někde jinde, tak o tom moc nikdo neví. Asi mají všichni velké příjmy.Nevím,proč by to nemělo jít.Ještě by měla jít na spolupr.osobu /manželku/ odčitatelná položka. Ale váhám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
10. 3. 2006 20:21
Dobrý den, mám dotaz ohledně spolupracující osoby a chtěla bych se ujistit zda je můj názor
v pořádku :
Manželka je OSVČ, manžel je osoba bez zdanitelných příjmů chce vypomáhat v pohostinství
Při zahájení spolupráce musí spolupracující osoba zaslat oznámení na FÚ, ZP, SP
Vztahuje se na ni minimální základ daně ( jako na OSVČ )
Jak bude řešeno pokud OSVČ za rok 2005 skončila ztrátou nebo se na ni bude vztahovat minimální základ daně, musí být rozděleny vždy příjmy a výdaje i na spolupracující osobu a ta musí podat daň.přiznání a zaplatit daň z minimálního základu daně.
Může si OSVČ zahrnout do svých daňových nákladů zaplacené ZP, SP za spolupracující osobu, pokud by spolupracující osoba neměla povinnost podat daň.přiznání ( příjmy do 15.000 Kč)