Re: Přehledy - co když přece?
Taky mám ten nepříjemný pocit :-((( Ale vymyslela jsem něco jiného - když nebudu snižovat v DP vyměřovací základ o ty uhrazené pohledávky. Budou sice 2x zdaněné, z hlediska daně se poškodím, ale ta dań dejme tomu ze 100000,- u řemeslné živnosti v pásmu 20% bude 8000,-, kdežto sociálka se zvedne z téže částky o 13320,- , zdravotní o 6075,- a ještě se o hodně zvýší zálohy v dalším roce. Tak co tím riskuju? J.F.
Re: Přehledy - co když přece?
Přiznám se, že o takových směrnicích slyším poprvé. Pokud to není legrace, kde se dají najít a jaké je jejich přesné označení, prosím?
Ale i tak, pokud nedopatřením započítám větší příjmy ke zdanění, nebude mě za to FÚ určitě nijak postihovat. J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 3. 2006 12:50
Vím, že se to tady mnohokrát řešilo, ale když to mám teď sama aplikovat v praxi, přece jen zkouším, jestli by se nenašlo nějaké lepší řešení: v roce 2005 výdaje paušálem, pro DP odečtu uhrazené závazky z roku 2004, pro přehledy je přičtu. Ale nelíbí se mi na tom, že výdaje převezmu již vypočtené procentem z těch nižších příjmů. Co kdybych je v přehledech znovu vypočítala z těch zvýšených příjmů? Čili z těch příjmů, které JSOU v přehledech? Pro přehledy mám vlastně tyhle příjmy (uhrazené závazky z předchozího roku) úplně bez jakýchkoliv souvisejících výdajů a to mi připadá nespravedlivé :-( No, nevím, jestli do toho ještě někdo půjde :-) J.F.