Re: Poradí mi někdo?
xxxxxxxxxxxxxx
Pokud se týká daně z příjmů, pak podle §4 písm. a) tohoto zákona jsou od daně osvobozeny příjmy z prodeje rodinného domu, bytu,.... pokud v něm prodávající měl bydliště nejméně po dobu 2 let bezprostředně před prodejem... (pokud tento nebyl zařazen do obchodního majetku jednoho z manželů, ale to by se týkalo, pokud by byl dům ve společném jmění manželů)..... pokud to nebyla nemovitost k bydlení, pak by se dalo podívat na stejný §, odst. b - příjmy z prodeje nemovitostí, bytů nebo nebytových prostor neuvedených pod písm. a).... zkuste se podívat tady do zákona do daních z příjmů, není barák jako barák....
Re: Poradí mi někdo?
Jakákoliv nemovitost (dům i pozemek) je od daně z příjmu osvobozena, pokud ji vlastníte déle než 5 roků. Pokud jste dům zdědila po rodičích (příbuzní v řadě přímé), započítává se do té doby 5 roků i doba, po kterou to vlastnili oni. Takže když to měli déle jak 5 let, můžete to bez daně z příjmu prodat hned po zdědědí. To co jste platila, nebyla zřejmě daň z nemovitostí, ale daň z převodu nemovitostí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 3. 2006 14:10
Chceme s manželem podávat společné zdanění manželů.Jsem na mateřské a manžel má živnost.Já jsem v průběhu roku 2005 prodala dům,daň z nemovitosti jsem odvedla a chtěla bych se zeptaj jestli ten prodej musím ještě danit.Děkuji za každou dobrou radu.