Re: zpracování cenové nabídky jak DPH
když zpracováváte cenu na stavbu rodinného domku, musíte toho tam mít víc. Stavba samotná je s 5% dph, když je pro bydlení víc jak 50%, stavební povolení musí znít na objekt k bydlení.
další jsou samostatné stavby altány, čistička, přípojky, terasa když je mimo plochu domu , garáž, když není nalepana na objekt jsou s 19 %. Oplocení s 19%.
Loni jsem přesnou metodiku našla na www.mfcr.cz je to tam dost srozumitelně popsáno. Doufám, že Vám šlo o tohle, jestli ne, tak se ještě ozvěte,.
Re: znovu
Cenová nabídka:
materiál bez DPH + práce bez DPH = celkem + 5% DPH.
Co vy nato ?
Re: znovu pro JB slíbené
jak jsem slíbila, zeptala jsem se našeho cenaře, vezme cenu bez dph materiálu, ale k tomu napočítá ještě manipulaci s materiálem, dopravu , nějakou režii /mzdy/ ,/ protože , když by prý počítal jenom materiál + práce , prodělal by gatě/ . k tomu dá stavební práce to celkem
a pak 5 nebo 19 DPH. /takže k materiálu mu to hodí , tak 17% a je to jako ,kdyby tam dal materiál s PDH, skoro/
Nashledanou.
Existuje prý na to nějaká knížka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 3. 2006 21:42
Jak zpracovat správně cenovou nabídku na rodinný domek, když materiál nakupuji s 19% a práce bude s 5%. Jsem plátce DPH
1,materiál bez DPH + práce = celkem cena + 5% DPH
2,materiál s DPH + práce = celkem cena + 5% DPH
Vždyť vlastně mi FÚ DPH vrací tak jak to dělat?
A když bych dělala nabídku pro firmu tedy s 19% tak mám pocit, že vlastně bude DPH 2x ve druhém případě.
Vyveďte mě z omylu, prosím