12. 3. 2006 14:06
Dobrý den, prosím o radu.Případ: Ve většině času pracuji z domácí pracovny ve svém RD. Sídlo a oficiální provozovna je jinde, ale 2x týdně tam dojíždím.Co máme udělat pro to, abychom mohli pracovní jízdy z domácí pracovny považovat za daňově uznatelné?Napadlo mě:1)uzavřít smlouvu o pronájmu kanceláře + stanovit nájemnéSlyšel jsem, že je nutné a)ještě nahlásit domácí pracovnu jako druhou povozovnub)na provozovnu vyňat plochu z bytového fonduCo je na tom pravdy? Jak mám nejlépe postupovat? Který zákon se tím zabývá a jak se na to dívá finanční úřad.Předem mnohokrát děkuji za radu.Petr
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
12. 3. 2006 14:06
Dobrý den, prosím o radu.
Případ: Ve většině času pracuji z domácí pracovny ve svém RD. Sídlo a oficiální provozovna je jinde, ale 2x týdně tam dojíždím.
Co máme udělat pro to, abychom mohli pracovní jízdy z domácí pracovny považovat za daňově uznatelné?
Napadlo mě:
1)uzavřít smlouvu o pronájmu kanceláře + stanovit nájemné
Slyšel jsem, že je nutné
a)ještě nahlásit domácí pracovnu jako druhou povozovnu
b)na provozovnu vyňat plochu z bytového fondu
Co je na tom pravdy? Jak mám nejlépe postupovat? Který zákon se tím zabývá a jak se na to dívá finanční úřad.
Předem mnohokrát děkuji za radu.
Petr