Re: společné zdanění - minimální základ
>>FO uplatňuje výdaje paušálem (50%), pokud bude mít
>>příjmy 214 tisíc, bude se na něj vztahovat§ 13a) odst.
>>4b
>>- tzn. nemůže uplatnit společné zdanění manželů.
>>Pokud
>>bude mít příjmy o tisíc korun vyšší, tj. 215 tisíc,
>>základ daně bude 107,5 tisíc a společné zdanění již
>>bude moci uplatnit.
>>
>>Jsou moje úvahy správné?
>
>Přesně tak - vaše úvaha naprosto správná.Omlouvám se minim. základ daně on splní již sám překročením 107300,- Kč.
Tak to mi teda přijde jako docela "nesprávné", aby díky třeba jen 1 Kč nemohl někdo uplatnit společné zdanění manželů...
>>>>>FO uplatňuje výdaje paušálem (50%), pokud bude mít
>>>>>příjmy 214 tisíc, bude se na něj vztahovat§ 13a)
>>>>>odst.
>>>>>4b
>>>>>- tzn. nemůže uplatnit společné zdanění manželů.
>>>>>Pokud
>>>>>bude mít příjmy o tisíc korun vyšší, tj. 215 tisíc,
>>>>>základ daně bude 107,5 tisíc a společné zdanění již
>>>>>bude moci uplatnit.
>>>>>
>>>>>Jsou moje úvahy správné?
>>>>
>>>>Přesně tak - vaše úvaha naprosto správná.Omlouvám se
>>>>minim. základ daně on splní již sám překročením
>>>107300,- Kč.
>>
>>Tak to mi teda přijde jako docela "nesprávné", aby
>>díky třeba jen 1 Kč nemohl někdo uplatnit společné
>>zdanění manželů...
>Všude kde je stanovena nějaká hranice může dojít k
>rozdílu o 1 Kč. - různé dávky atd.
>Zde je ovšem snadné neuplatnit 1 Kč nákladů :-))
při účtování nákladů procentem z příjmu to až tak snadné není. Zrovna jsem na tento problém narazil a nevím, co s tím. Při 25% výdajů byl příjem mé ženy nad minimem, při 50% je pod. Mohu uplatnit "skutečné" výdaje v nulové výši (náklady jsem neregistroval), vykázat fiktivní příjem (to se mi moc nechce) nebo rezignovat na společné zdanění. V každém případě na tom prodělám. Vzhledem k tomu, že pravidla byla změněna v prosinci 2005 a změna byla uplatněna zpětně (navíc jsem na to přišel teď), tak mi to připadá trochu nefér.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 3. 2006 19:55
FO uplatňuje výdaje paušálem (50%), pokud bude mít příjmy 214 tisíc, bude se na něj vztahovat§ 13a) odst. 4b - tzn. nemůže uplatnit společné zdanění manželů. Pokud bude mít příjmy o tisíc korun vyšší, tj. 215 tisíc, základ daně bude 107,5 tisíc a společné zdanění již bude moci uplatnit.
Jsou moje úvahy správné?