Re: Pracovni cesty a stravne,(diety)
zahranicni pracovni cesta:
narok na stravne vznika uz pri ceste trvajici 1 hodinu, pocita se cas prekroceni hranice; stravne pri ceste trvajici mene nez 12h se krati: pocet celych hodin*stravne/24; pokud zahr. cesta trva mene nez 1h, tak se tento cas pricita k tuzemske ceste;
tuzemska pracovni cesta:
narok vznika az pri SC trvajici dele nez 5hodin; jsou stanoveny sazby pro SC trvajici 5-12h, 12-18h, nad 18h. Jsou to intervaly, ktere nesmi byt prekroceny, zamestnavatel si sam stanovi presnou castku. Pokud je na SC zajisteno alespon 1 jidlo, stravne se krati. Takze abyste mel narok na cele stravne, narok na stravenku nemate.
Sazby stravneho jsou uvedeny zde, v sekci Finance, podsekce Cestovni nahrady.
Stravne na SC upravuje Zakon o cestovních náhradách č. 119/1992 Sb., je zde v Sekci zakony (a neni tak dlouhy:-))))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 3. 2006 20:12
Dobrý den,prosím může někdo poradit ?
Jsem pracovně zařazen jako řidič-skladník. Od zaměstnavatele dostávám stavenky v hodnotě 50,-Kč na den. Chtěl bych vědět, na co mám nárok při pracovních cestách.
Jsem vysílán během pracovní doby v dopoledních hodinách a někdy se vracím až po běžné pracovní době.Chtěl bych vědět, jak se počítá stravné (diety).Příklad: Nástup do zaměstnání 6:00, odjezd 10:00, překročení státní hranice v 11:00, návrat nazpět a překročení státní hranice v 15:00 a dojezd do firmy v 16:00. Mám nárok na vyplacení tzv. diet, když se v zahraničí zdržím 3 a více hodin během jednoho dne? Jak dlouho musím být mimo republiku, aby mi tyto nároky vznikly nebo jejich poměrná část a mám nárok při výše zmiňovaných cestách na stravenky? A jak je to při cestách po republice, které trvají 5-8 hodin?
Prosím poraďte, děkuji