Re: odpisy nemovitosti - prosím
v příjmovce nemáte danit co. Jinak je to s DPH, tam je časový test od nabytí či kolaudace, myslím, že pět let. Pokud máte garáž v podnikání déle a nebylo tam provedeno žádné technické zhodnocení, které podléhá kolaudaci, tak není předmětem ani DPH
Re: odpisy nemovitosti - prosím
>>>Prosím o radu, podnikám ve vlastním domě, ve kterém
>>>jsem vyčlenila garáž pro účely podnikání. Platím za
>>>tu
>>>garáž, která je součástí nemovitosti podnikatelskou
>>>daň
>>>a také elektřinu a další. Nechala jsem si uděla
>>>znalcem odhad a vložila jsem to do podnikání a
>>>odepisovala.
>>>V roce 2005 již tuto garáž pro podnikatelské účely
>>>nepoužívám a chtěla bych ji vyřadit. Můžete mi
>>>poradit
>>>jak se zůstatkovou cenou, která je ještě dost velká?
>>>Musím danit nebo ne? Děkuji moc.
>>
>>v příjmovce nemáte danit co. Jinak je to s DPH, tam
>>je
>>časový test od nabytí či kolaudace, myslím, že pět
>>let. Pokud máte garáž v podnikání déle a nebylo tam
>>provedeno žádné technické zhodnocení, které podléhá
>>kolaudaci, tak není předmětem ani DPH
nezapoměňte vyřadit na kartě hmotného majetku
>Takže jen uvedu do výkazů nulu a tím to pro mě končí?
>Plátce nejsem takže tam by problém být neměl. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 3. 2006 6:55
Prosím o radu, podnikám ve vlastním domě, ve kterém jsem vyčlenila garáž pro účely podnikání. Platím za tu garáž, která je součástí nemovitosti podnikatelskou daň a také elektřinu a další. Nechala jsem si uděla znalcem odhad a vložila jsem to do podnikání a odepisovala. V roce 2005 již tuto garáž pro podnikatelské účely nepoužívám a chtěla bych ji vyřadit. Můžete mi poradit jak se zůstatkovou cenou, která je ještě dost velká? Musím danit nebo ne? Děkuji moc.