Re: Vyzná se někdo v hypotékách? Pomůže
Pokud potřebujete vysoké příjmy, je možnost zpracovat skutečné náklady nejvýhodnější. Vůbec nevadí, že žádné nemáte. Jen sociální a zdravotní pojištění bych tam zahrnula. FÚ bude rád, že dostane vyšší daně. Pokud neuplatnínte žádné náklady, musíte počítat s tím, že zase zaplatíte víc na SP a ZP, protože ty se od toho odvíjí také. Další jsou přídavky na děti a jiné příspěvy od sociálky (pokud na ně máte nárok).
Banka bere určitě příjmy po odečtení výdajů uvedené v přiznání (alespoň u nás to tak bylo). Záleží také na pracovníkovi, který to dělá. Oni ví, že podnikatelé si výdaje navyšují co to jde, ale na druhou stranu i oni musí být krytí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 3. 2006 13:20
Mám prosbu, potřebuji zjistit, zda někdo neví z čeho bere hypotéka příjmy, mám vyplnit přiznání aby vyšlo pro hypotéku co nejvýhodněji. Mám příjmy ale né výdaje (živnost volná), 3 děti,ženu na mateřské. Příjmy celkem za 288.000 Kč/rok. Přijde mi ale divné jen uplatnit příjmy a né % náklady,aby nám to finančák nevrátil. Nebo nevíte, když to dělám % zda banka jen nekouká na příjmy - daň a to nebere jako podklad? Nebo můžu jen zatrhnout daň.evidenci a uplatnit děti + ženu a to pak zdanit-bez nákladů?