Re: min.základ daně - ještě jednou
>>>Stále mi to není jasné. Moje známá - ŽL již několik
>>>let. V r. 2005 byla zaměstnána na HPP 4 měs. a
>>>zároveň
>>>OSVČ. Od května však už byla jenom OSVČ - hlavní.
>>>Součet dílčích základů daně ji nedal těch 107000?
>>>Správce daně ji však řekl, že může udělat společné
>>>zdanění
>>>protože byla několik měsíců zaměstnaná a tudíž se na
>>>ni min.zákl.daně nevztahuje. Když čtu postupně
>>>příspěvky na toto téma, jsem z toho čím dál víc
>>>zmatený.
>>>Snažil jsem se to vyčíst ze zákona, ale nestačím na
>>>to. Prosím někoho, kdo by mi podal jasné vysvětlení.
>>>Díky moc a hezký den.
>>****
>>spravce dane se mylil, pokud podnika, tak automaticky
>>MZD (az na par vyjimek uvedenych v zakone), pokud
>>podnika a je zamestnana, tak se pro porovnani k MZD
>>dilci
>>dan. zaklady scitaji
>No a co teď? Známá podala společné zdanění a správce
>ho přijal. Jak dlouho bude trvat než přijdou na to, že
>je to špatně? Máte někdo podobnou zkušenost?myslím že se dá požádat o "zpětvzetí"...zkuste zavolat na finančák...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 3. 2006 14:48
Stále mi to není jasné. Moje známá - ŽL již několik let. V r. 2005 byla zaměstnána na HPP 4 měs. a zároveň OSVČ. Od května však už byla jenom OSVČ - hlavní.
Součet dílčích základů daně ji nedal těch 107000? Správce daně ji však řekl, že může udělat společné zdanění protože byla několik měsíců zaměstnaná a tudíž se na ni min.zákl.daně nevztahuje. Když čtu postupně příspěvky na toto téma, jsem z toho čím dál víc zmatený.
Snažil jsem se to vyčíst ze zákona, ale nestačím na to. Prosím někoho, kdo by mi podal jasné vysvětlení. Díky moc a hezký den.