Re: vyúčtování daní??????
To jsem ještě neslyšela,když marodíte, tak nemáte zdanitelný příjem, ale máte odčitatelné položky a neplatíte daň.Když se všechny hrubé příjmy sečtou, odečte se soc.a zdr. a odečte se 38040 a výsledek se zdaní tak nemůže vyjít mínus. Jedině v tom případě, že vám nikdo žádný příjem nezdanil. Pak nevím.Hana
Re: vyúčtování daní??????
V par.38ch odst.4 je řečeno:případný nedoplatek z ročního zúčtování záloh se poplatníkovi nesráží. Zkontrolujte si výplatní lístek, jestli Vám to už nesrazili a vyžádejte si od zaměstnavatele všechny podklady, z kterých vám toto bylo vypočteno. Na to máte právo.Ať vám to někdo vypočítá, nebo si na internetu ve vyhledávači úvodní stránky třeba v Seznamu najděte"daňová kalkulačka" a tam si to zadejte a vypočítejte. Nedoplatek by mohl vzniknout jedině v tom případě, kdyby Vám nějaký příjem nezdanili a to by se muselo zaplatit. A kdyby jste přišla na to, že je to blbě, musela byste si podat sama daňové přiznání - opravné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 3. 2006 18:46
Dobrý den,
je možné, aby mi zaměstnavatel udělal vyúčtování daní a vyšel mi nedoplatek 1600 Kč? Měla jsem minimální mzdu, 4 měsíce jsem marodila a koncem roku jsem měnila zaměstnání? Teď mi stávající udělal vyúčtování s tímto výsledkem. Jen se děsím, že to bude chtít někdo doplatit!