Zastavárna - krádež - prosím V.?

• (neregistrovaný)

13. 3. 2006 21:00

Prosím poraďte mi, jak se v DE projeví:
    1. vykradená provozovna, potvrzení policie na škodu způsobenou neznámým pachatelem. Ukradeny většinou zastavené věci, takže žádné ponechání ve výdajích jako u zboží nemá smysl. Podle mě se neprojeví vůbec nijak?
    2. kradené zboží nebo zástavy, které zabavila policie - to opravdu nevím?
    PROBLÉM je v tom, že nevyplacené zástavy se časem mohou změnit v nakoupené zboží. Takže původně nedaňová půjčka=vyplacená zástava by se dala převést na nákup zboží. Tím pádem celá škoda nedaňová by se mohla proměnit v daňový výdaj????
    Všimla jsem si, že paní V. se zmiňovala, že účtovala zastavárnu, nebo kdo o tom něco víte, poraďte, prosím. J.F.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 3. 2006 21:39

RadkaB (neregistrovaný)

Re: Zastavárna - krádež - prosím V.?
      1. pokud klient přijde vyplatit zástavu, máte problém. nevím, jaký máte řád, ale většinou se dává zástava 40-60% ceny věci. museli byste vyplatit víc, než jste půjčili:-( pokud nepřijdou, brala bych to jako propadnutí zástavy, tudíž "přeměnu" půjčky ve výdaj na nákup zboží, po potvrzení policie nechat ve výdajích.
      2. máte asi smůlu. nejedná se o prokázaný výdaj - pokud jste vyžadovali v souladu se zákonem občanku, jedná se o známého pachatele, pokud ne, neprokážete výdaj. pokud vám věc prodal někdo na kradenou občanku (horší je to prokázat), šlo by o škodu způsobenou neznámým pachatelem, daňový výdaj.

• 13. 3. 2006 22:45

Jana F. (neregistrovaný)

Re: Zastavárna - krádež - prosím V.?
      Paní Radko moc vám děkuji. Zastavárna má ve smlouvě dodatek, že v případě krádeže ručí za zastavené věci jen do výše vyplacené zástavy, takže to je O.K. Stejně se ale nemůžu smířit s tím, že ta vyplacená zástava se nedá brát jako výdaj :-( J.F.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).