Re: Zastavárna - krádež - prosím V.?
1. pokud klient přijde vyplatit zástavu, máte problém. nevím, jaký máte řád, ale většinou se dává zástava 40-60% ceny věci. museli byste vyplatit víc, než jste půjčili:-( pokud nepřijdou, brala bych to jako propadnutí zástavy, tudíž "přeměnu" půjčky ve výdaj na nákup zboží, po potvrzení policie nechat ve výdajích.
2. máte asi smůlu. nejedná se o prokázaný výdaj - pokud jste vyžadovali v souladu se zákonem občanku, jedná se o známého pachatele, pokud ne, neprokážete výdaj. pokud vám věc prodal někdo na kradenou občanku (horší je to prokázat), šlo by o škodu způsobenou neznámým pachatelem, daňový výdaj.
Re: Zastavárna - krádež - prosím V.?
Paní Radko moc vám děkuji. Zastavárna má ve smlouvě dodatek, že v případě krádeže ručí za zastavené věci jen do výše vyplacené zástavy, takže to je O.K. Stejně se ale nemůžu smířit s tím, že ta vyplacená zástava se nedá brát jako výdaj :-( J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
13. 3. 2006 21:00
Prosím poraďte mi, jak se v DE projeví:
1. vykradená provozovna, potvrzení policie na škodu způsobenou neznámým pachatelem. Ukradeny většinou zastavené věci, takže žádné ponechání ve výdajích jako u zboží nemá smysl. Podle mě se neprojeví vůbec nijak?
2. kradené zboží nebo zástavy, které zabavila policie - to opravdu nevím?
PROBLÉM je v tom, že nevyplacené zástavy se časem mohou změnit v nakoupené zboží. Takže původně nedaňová půjčka=vyplacená zástava by se dala převést na nákup zboží. Tím pádem celá škoda nedaňová by se mohla proměnit v daňový výdaj????
Všimla jsem si, že paní V. se zmiňovala, že účtovala zastavárnu, nebo kdo o tom něco víte, poraďte, prosím. J.F.