Jestli jste zaměstnavateli, u něhož jste nebyl zaměstnán od 1. dne v měsíci nedoložil,
že jste za ten měsíc neuplatnil u jiného zaměstnavatele,
nemohl zaměstnavatel slevu uplatnit.
> Do zaměstnání jsem nastoupil 14.4.2014 a skončil 20.5.2014. Před nástupem jsem podepisoval růžový papír kvůli daním (nebyl jsem od cca. 20.3 do 14.4 nikde zaměstnán a ani jsem nebyl v evidenci úřadu práce, tudíž jsem neměl nikde u žádného zaměstnavatele uplatněnou slevu na dani).
> Mám nárok na to, aby mi byla tato částka zaúčtována k červnové (té poslední) výplatě, kterou mám ještě od firmy dostat? (v mé finanční situaci by mi ne zrovna 2x vyhovovalo vyplacení až v ročním zúčtování). Pokud mi bylo něco neprávem odečteno, mám přeci právo na to, aby mi byla vyplacena v další výplatě, nebo se mýlím ?
Nemáte. Nyní Vám zaměstnavatel odvedenou daň nevrátí.
Vyžádejte si od něj potvrzení o zdanitelných příjmech a odvedených zálohách daně
a slevu uplatníte po skončení roku v rámci ročního zúčtování daně z příjmu
nebo v daňovém přiznání.
> A poslední věc je ta, že jsme měli určeno 25 dní dovolené za rok. Tudíž bych měl mít nějaké 2 dny dovolené. Musí tyto dny být také zaúčtovány v pásce?
Nevyčerpanou dovolenou Vám zaměstnavatel proplatí spolu s poslední výplatou
(najdete ji ve výplatní pásce).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 6. 2014 11:43
Dobrý den, mám takový problém a to ten, že jsem byl zaměstnán v nejmenované firmě přes personální agenturu a ve výplatní pásce jsem neměl slevu na poplatníka (strženo 2040Kč z výplaty).
Do zaměstnání jsem nastoupil 14.4.2014 a skončil 20.5.2014.
Před nástupem jsem podepisoval růžový papír kvůli daním (nebyl jsem od cca. 20.3 do 14.4 nikde zaměstnán a ani jsem nebyl v evidenci úřadu práce, tudíž jsem neměl nikde u žádného zaměstnavatele uplatněnou slevu na dani).
Mám nárok na to, aby mi byla tato částka zaúčtována k červnové (té poslední) výplatě, kterou mám ještě od firmy dostat? (v mé finanční situaci by mi ne zrovna 2x vyhovovalo vyplacení až v ročním zúčtování). Pokud mi bylo něco neprávem odečteno, mám přeci právo na to, aby mi byla vyplacena v další výplatě, nebo se mýlím ?
A poslední věc je ta, že jsme měli určeno 25 dní dovolené za rok. Tudíž bych měl mít nějaké 2 dny dovolené. Musí tyto dny být také zaúčtovány v pásce?
Děkuji za odpověď.
Tom Š.