Neposkytnutá sleva na poplatníka

• (neregistrovaný)

3. 6. 2014 11:43

Dobrý den, mám takový problém a to ten, že jsem byl zaměstnán v nejmenované firmě přes personální agenturu a ve výplatní pásce jsem neměl slevu na poplatníka (strženo 2040Kč z výplaty).

Do zaměstnání jsem nastoupil 14.4.2014 a skončil 20.5.2014.
    Před nástupem jsem podepisoval růžový papír kvůli daním (nebyl jsem od cca. 20.3 do 14.4 nikde zaměstnán a ani jsem nebyl v evidenci úřadu práce, tudíž jsem neměl nikde u žádného zaměstnavatele uplatněnou slevu na dani).

Mám nárok na to, aby mi byla tato částka zaúčtována k červnové (té poslední) výplatě, kterou mám ještě od firmy dostat? (v mé finanční situaci by mi ne zrovna 2x vyhovovalo vyplacení až v ročním zúčtování). Pokud mi bylo něco neprávem odečteno, mám přeci právo na to, aby mi byla vyplacena v další výplatě, nebo se mýlím ?

A poslední věc je ta, že jsme měli určeno 25 dní dovolené za rok. Tudíž bych měl mít nějaké 2 dny dovolené. Musí tyto dny být také zaúčtovány v pásce?

Děkuji za odpověď.
    Tom Š.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 6. 2014 21:34

ivzez

Jestli jste zaměstnavateli, u něhož jste nebyl zaměstnán od 1. dne v měsíci nedoložil,
      že jste za ten měsíc neuplatnil u jiného zaměstnavatele,
      nemohl zaměstnavatel slevu uplatnit.

> Do zaměstnání jsem nastoupil 14.4.2014 a skončil 20.5.2014. Před nástupem jsem podepisoval růžový papír kvůli daním (nebyl jsem od cca. 20.3 do 14.4 nikde zaměstnán a ani jsem nebyl v evidenci úřadu práce, tudíž jsem neměl nikde u žádného zaměstnavatele uplatněnou slevu na dani).

> Mám nárok na to, aby mi byla tato částka zaúčtována k červnové (té poslední) výplatě, kterou mám ještě od firmy dostat? (v mé finanční situaci by mi ne zrovna 2x vyhovovalo vyplacení až v ročním zúčtování). Pokud mi bylo něco neprávem odečteno, mám přeci právo na to, aby mi byla vyplacena v další výplatě, nebo se mýlím ?

Nemáte. Nyní Vám zaměstnavatel odvedenou daň nevrátí.
      Vyžádejte si od něj potvrzení o zdanitelných příjmech a odvedených zálohách daně
      a slevu uplatníte po skončení roku v rámci ročního zúčtování daně z příjmu
      nebo v daňovém přiznání.

> A poslední věc je ta, že jsme měli určeno 25 dní dovolené za rok. Tudíž bych měl mít nějaké 2 dny dovolené. Musí tyto dny být také zaúčtovány v pásce?

Nevyčerpanou dovolenou Vám zaměstnavatel proplatí spolu s poslední výplatou
      (najdete ji ve výplatní pásce).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).