Re: Přechod z DE na % u zemědělského pod
Výdaje na leasing jsou zahrnuty v procentu výdajů.
Důležité - nezapomenout vystavit kartu majetku po skončení nájemní smlouvy /a pokud možno ještě jiným způsobem - třeba inventarizací/ prokázat, že předmět byl zařazen do obchodního majetku.
Po dobu uplatňování % musíte dělat pouze evidenční odpisy majetku. Odpis jako náklad je považováno, že je obsažen v těch 80%. Takže hodnota majetku se postupně o odpisy snižuje. Pokud máte pohledávky, musíte podat to dodateč. daňové přiznání. O těch zásobách vytvořených vlastní činností nic nevím, Kde jste to četla?????????
>>>>Dočetla jsem se že při přechodu z DE na % nemusí
>>>>zemědělec dodaňovat zásoby vytvořené vlastní činností
>>>>tudíž
>>>>nemusí podávat dodatečné DAP za rok 2004 a jak je to
>>>>se zůstatkovou hodnotou hmotného majetku?
>>>>
>>>>Dík za radu!
>>>Po dobu uplatňování % musíte dělat pouze evidenční
>>>odpisy majetku. Odpis jako náklad je považováno, že
>>>je
>>>obsažen v těch 80%. Takže hodnota majetku se postupně
>>>o
>>>odpisy snižuje. Pokud máte pohledávky, musíte podat
>>>to dodateč. daňové přiznání. O těch zásobách
>>>vytvořených vlastní činností nic nevím, Kde jste to
>>>četla?????????
>>
>>V poradci podnikatele, týká se to pouze zemědělců s
>>příjmy převažujícimi více jak 50% ze zem. výroby, § 7
>>příloha č. 3
>>zákon momentálně nemám u sebe.
>Který je to zákon? z něhož je ten § 7, příl. č. 3 ?
zákon o daních z příjmu586/1992 § 7 do přílohy č. 3 byla vložena tato vyjímka pro zemědělce, ale píše se tam že se jedná o přechod z DE na účetnictví tak nevím jestli se to vztahuje i na uplatňování výdajů %
Zapomeňte na to!!! už to neplatí ani pro přechod na účetnictví.:-(((. Klikněte si tady nahoře na "zákony" vyberte zákon o daních z příjmů ......příloha č. 3 ---a tam najdete ten text o zásobách vytvořených vlastní činností-------k němuž jste upírala svou pozornost---bohužel přeškrtnutý:-((((((((
Díky moc ale zajímalo by mě účinnost této změny, nikde jsem to nenašla a přitom mám zákony nové někde ta vyjímka je a někde již ne a účinnosti se nemohu dohledat. Tak skutečně nevím
Mám spor i s daňovým poradcem, ktery tvrdí že to lze!!!!!!
Díky moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 3. 2006 7:13
Dočetla jsem se že při přechodu z DE na % nemusí zemědělec dodaňovat zásoby vytvořené vlastní činností tudíž nemusí podávat dodatečné DAP za rok 2004 a jak je to se zůstatkovou hodnotou hmotného majetku?
Dík za radu!