Re: odměna z členských příspěvků
pokud dostává odměnu např.na dohodu o prov.práce tak ji nezajímá, jaké příjmy má firma - odkud bere peníze na její placení - pokud tedy z jejího příjmu platitli srážkovou daň tzn.do 5000 bez podeps.prohlášení tak má vyrovnáno,nemusí podávat ani nemůže, protože tyto příjmy nevstupují do roč.přiznání daní....takže zkuste se zeptat,jakou má smlouvu,,,
Re: odměna z členských příspěvků
možná že se tak i domluvili v té dohodě...zeptejte se..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 3. 2006 7:21
Dobré ráno - kolegyně mě požádala o radu a já prosím vás :-) protože se mi to zdá trochu přitažené za vlasy. Je zaměstnaná, dělá pro fy jednoduché účetnictví, za to dostává od fy odměnu vyplácenou z členských příspěvků (odbory) ve výši 3.000,- měsíčně, z těch si prý odvádí 15% daň a pak ještě podává DPFO a zajímá ji, zda si to daní správně, když už ty příspěvky jsou zdaněné u členů odborů.Já jí moc nerozumím, ale domnívám se, že ani DPFO nemusí podávat, protože má ostatní příjmy §§7-10 do 6.000,- tím, že odvede srážkovou daň, je daňová povinnost vyrovnaná. Nebo to myslí jinak ??děkuji moc