Re: vyživovaná osoba
>dobrý den, chtěla bych se zeptat na tento případ:
>manžel OSVČ za rok 2005 bez příjmů, platil pouze zálohy na
>OSSZ, manželka má příjmy pouze ze závislé činnosti.
>Mohu do jejího DAP /bude si ho zprac sama, ne
>zaměstnavatel/ uvést manžela jako vyživovanou osobu a jemu
>zpracovat nulové DAP? Jak ale bude vypadat jeho Přehled na
>OSSZ, když platil zálohy?
>
OSVC, ktera nema prijmy, DP nepodava, jen da na FU cestne prohlaseni, ze nema prijmy; manzelka ho muze uplatnit jako vyzivovanou osobu (co treba zkusit vypocitat i SMZ?);
na Prehledu date nulove prijmy a zohlednite zaplacene zalohy - pojistnemu v minimalni vysi se nevyhne, ale jestli platil vyssi zalohy (nez minimalni), tak by mel mit preplatek
>A ještě mě zajímá, pokud uplatňuji % z příjmů , neznám
>tedy konečný zůstatek v pokladně, který se uvádí v
>příloze č. 1, nemusím ho tedy uvádět? Děkuji za odpovědi.
stav v pokladne je oznacen *) - tudiz se jedna o nepovinny udaj, jsou i OSVC, kteri pokladnu nevedou.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 3. 2006 7:41
dobrý den, chtěla bych se zeptat na tento případ: manžel OSVČ za rok 2005 bez příjmů, platil pouze zálohy na OSSZ, manželka má příjmy pouze ze závislé činnosti. Mohu do jejího DAP /bude si ho zprac sama, ne zaměstnavatel/ uvést manžela jako vyživovanou osobu a jemu zpracovat nulové DAP? Jak ale bude vypadat jeho Přehled na OSSZ, když platil zálohy?
A ještě mě zajímá, pokud uplatňuji % z příjmů , neznám tedy konečný zůstatek v pokladně, který se uvádí v příloze č. 1, nemusím ho tedy uvádět? Děkuji za odpovědi.