Re: Minimální daň?
OK. Ale proč? Platí novela zákona už na období 2005? Jde mi o písmeno e) v závorce je původní znění před novelou. Mám za to, že tahle novela se vztahuje až na daňové období 2006.
e) který na počátku zdaňovacího období nedovršil věk 26 let a který se i po část zdaňovacího období v souladu se zvláštním předpisem14d) soustavně (připravoval) připravuje na budoucí povolání studiem nebo předepsaným výcvikem.
Vycházím z tohohle: (Přechodná ustanovení novely č. 545/2005 Sb.)
Pro daňové povinnosti za léta 1993 až 2005 a zdaňovací období, které započalo v roce 2005, platí dosavadní právní předpisy, nestanoví-li tento zákon dále jinak. Ustanovení čl. I, s výjimkou bodů 42, 99, 100, 167, 168 a 169, se použijí poprvé pro zdaňovací období, které započalo v roce 2006.
Nebo je ještě někde nějaká jiná výjimka, kterou jsem přehlédl? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 3. 2006 9:10
Dobrý den, mám živnostenský list s výsledkem hospodaření cca 8000,- (příjmy-výdaje-pojistné). Vztahuje se na mě minimální základ daně, pokud jsem v roce 2005 byl 8 měsíců student do věku 26 let, další 2 měsíce student nad 26 a od října zaměstnanec? (můj součet daňových základů je menší než 107 300). Děkuji.