Re: faktura z EU ( paní Aňo )
V § 25 odst. 1 písm. a) se píše, že se daní ke dni vystavení dokladu, pokud byl doklad vystaven plátcem z EU před 15. dnem měsíce, který následuje po měsíci pořízení zboží. Zboží Vám přišlo už v lednu a faktura byla taky vystavena v lednu. Myslím, že byste měla podat dodatečné přiznání.
Re: faktura z EU ( paní Aňo )
Děkuju. Tak tomu neuniknu. Dodatečné už mám za prosinec a teď bude i leden. Radost z toho nemám, když je to častěji, považuju to za pozvánku pro FÚ na kontrolu. A kdo by o to stál.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 3. 2006 9:28
Prosím paní Aňu nebo jinou dobrou duši o radu. Přišla jsem po nemoci, prošla hromadu papírů a kuk - faktura z EU vystavená 11.1., k nám přišla 27.2. Zjišťovala jsem, kdy přišlo zboží - v lednu. Můžu odvést daň v únorovém přiznání (k 15.), když jsem neměla fakturu, nebo musím udělat dodatečné přiznání za leden, protože faktura byla vystavená v lednu? (bez ohledu na to, kdy jí poslali?)