Pojištění odpovědnosti zaměstnance

• (neregistrovaný)

12. 6. 2014 14:02

Dobrý den,

prosím vás o názory na daňovou uznatelnost pojištění odpovědnosti zaměstnance z výkonu zaměstnání.

Dle názoru pojišťováka, lze zahrnout do daňových nákladů (pokud je dáno koletivní smlouvou nebo vnitřím předpisem) a na straně zam. osvobozeno od SP, ZP.

Zřejmě tím má na mysli to, co se dá schovat do "§ 24/2 j/5 ZDP (5. práva zaměstnanců vyplývající z kolektivní smlouvy, vnitřního předpisu zaměstnavatele, pracovní nebo jiné smlouvy, pokud tento nebo zvláštní zákon nestanoví jinak)

Já se ale domnívám, že je to pořád jen soukromý výdaj zaměstnance (jeho zodpovědnost při výkonu povolání a na řízení firemního auta).

Prosím, co vy na to?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 6. 2014 7:25

Hanča (neregistrovaný)

Samozřejmě se jedná o soukromý výdaj zaměstnance,i když v návaznosti na zaměstnání.

• 17. 6. 2014 9:09

Veronika S. (neregistrovaný)

Já sdílím také Váš názor, ale můj pojišťovák a více lidí má názor, že toto je obhajitelné díky "§ 24/2 j/5 ZDP (5. práva zaměstnanců vyplývající z kolektivní smlouvy, vnitřního předpisu zaměstnavatele, pracovní nebo jiné smlouvy, pokud tento nebo zvláštní zákon nestanoví jinak)
      Někdo ale zastává názor, že v tomto případě odvody zaměstnance (daň, SP, ZP) a někdo, že ani odvody ne ...

• 4. 7. 2014 8:07

bez přezdívky

My jsme vyřešili takto. Zaměstnanec každý rok doloží , že pojistku stále platí.
      Přispíváme dle vnitřní směrnice 50% formou dárkových unišeků ( jde zcela mimo
      mzdu ). Unišeky jsou nedaňový výdaj.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).