Já sdílím také Váš názor, ale můj pojišťovák a více lidí má názor, že toto je obhajitelné díky "§ 24/2 j/5 ZDP (5. práva zaměstnanců vyplývající z kolektivní smlouvy, vnitřního předpisu zaměstnavatele, pracovní nebo jiné smlouvy, pokud tento nebo zvláštní zákon nestanoví jinak)
Někdo ale zastává názor, že v tomto případě odvody zaměstnance (daň, SP, ZP) a někdo, že ani odvody ne ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 6. 2014 14:02
Dobrý den,
prosím vás o názory na daňovou uznatelnost pojištění odpovědnosti zaměstnance z výkonu zaměstnání.
Dle názoru pojišťováka, lze zahrnout do daňových nákladů (pokud je dáno koletivní smlouvou nebo vnitřím předpisem) a na straně zam. osvobozeno od SP, ZP.
Zřejmě tím má na mysli to, co se dá schovat do "§ 24/2 j/5 ZDP (5. práva zaměstnanců vyplývající z kolektivní smlouvy, vnitřního předpisu zaměstnavatele, pracovní nebo jiné smlouvy, pokud tento nebo zvláštní zákon nestanoví jinak)
Já se ale domnívám, že je to pořád jen soukromý výdaj zaměstnance (jeho zodpovědnost při výkonu povolání a na řízení firemního auta).
Prosím, co vy na to?