Re: Provize od neplátce DPH... plátci DP
je to Váš příjem a je předmětem DPH, bez ohledu na to, jestli Vám ho platí plátce nebo neplátce DPH
-----------------------------------------------------------------------
Já jsem z toho srnka :-). Prosím,mám z toho DPH odevzdávat, nebo ne? Jedná se mi o 19% DPH. Moc děkuji.
-------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
Moc děkuji za Vaše odpovědi.Podívala jsem se do Aresu a zjistila jsem, že Provident je plátcem DPH, ale prý z těchto poskytnutých půjček DPH neodvádí. V tomto případě je to pro mě také osvobozené plnění? Já jsem plátcem DPH a mám k tomu ještě nákup a prodej.
Finanční služby jsou osvobozené, co se týká vašich výdajů, co bude výdaj jen pro úvěry, tam si nesmíte odečíst DPH, co výdaj pro nákup/prodej, tam můžete celé a co je pro obě činnosti /třeba PC, telefon, kanc. potřeby.../, tam to musíte krátit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 3. 2006 17:05
Vážená konference, prosím o zodpovězení mého dotazu:
Jsem plátcem DPH a pracuji pro firmu Provident Financial, která není plátcem DPH. Od této firmy dostávám každý týden provize.
Prosím, musím odvádět i z těchto provizí DPH?
Předem děkuji za Vaši ochotu. Lada.