Re: Provize od neplátce DPH... plátci DP
je to Váš příjem a je předmětem DPH, bez ohledu na to, jestli Vám ho platí plátce nebo neplátce DPH
-----------------------------------------------------------------------
Já jsem z toho srnka :-). Prosím,mám z toho DPH odevzdávat, nebo ne? Jedná se mi o 19% DPH. Moc děkuji.
-------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
Moc děkuji za Vaše odpovědi.Podívala jsem se do Aresu a zjistila jsem, že Provident je plátcem DPH, ale prý z těchto poskytnutých půjček DPH neodvádí. V tomto případě je to pro mě také osvobozené plnění? Já jsem plátcem DPH a mám k tomu ještě nákup a prodej.
Finanční služby jsou osvobozené, co se týká vašich výdajů, co bude výdaj jen pro úvěry, tam si nesmíte odečíst DPH, co výdaj pro nákup/prodej, tam můžete celé a co je pro obě činnosti /třeba PC, telefon, kanc. potřeby.../, tam to musíte krátit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
14. 3. 2006 17:05
Vážená konference, prosím o zodpovězení mého dotazu:
Jsem plátcem DPH a pracuji pro firmu Provident Financial, která není plátcem DPH. Od této firmy dostávám každý týden provize.
Prosím, musím odvádět i z těchto provizí DPH?
Předem děkuji za Vaši ochotu. Lada.