Re: Danova evidence a sklad
a pozor na to, aby to opravdu sedělo - tzn. poč. stav na kladě + nákupy - kon.stav musí korespondovat s tržbami (za zboží) na konci roku je nutná inventura, pokud nejste velkosklad, ale "maloobchod" tj. prodáváte konečnému spotřebiteli, máte kontrolu tzv. "korunou", v opačném případě jste povinni vést položkový sklad, byť je to DE. Při ukončení podnikání tuto "hodnotu skladu" budete muset dát do tržeb, a to v nákupních cenách. Pokud jste plátci DPH, tak dodanit. Takže bacha na to, jakou hodnotu tam vykážete. Je to povinná položka v daň přiznání - 2.strana přílohy č. 1.......
měla jsem kontolu na FU, takže moje zkušenost je, mít to hodně, ale opravdu hodně přesné
Re: Danova evidence a sklad
Prosím ve kterém předpisu najdu, kdy je nutné vést evidenci a kdy stačí inventura?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 3. 2006 21:34
Mam dotaz - je nakup zbozi je danovy vydaj, pokud zbozi v danem roce zustane na sklade (tj. není prodáno)? Dělám jen účto, chci poradit mamince, tak si nejsem jistá.
díky moc