Re: analýza
Základem posuzování finančního zdraví firem je rozvaha a v ní pasiva. Pokud je vlastní kapitál firmy alespoň 2x vyšší než cizí kapitál, pak je firma finančně zdravá, pokud je vlastní kapitál dokonce nižší než cizí, pak je firma předlužená a hrozí ji konkurz. Ale záleží na každé jednotlivé firmě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 3. 2006 8:25
Potřebovala bych poradit. Jsem v práci nová a mimo jiné je mou náplní analýza účetních výkazů firem. Podle čoho mám především posuzovat zdraví firmy a její celkovou ekonomickou situaci. Na co se mám předevšímzaměřit, které položky z výkazů jsou pro analýzu nejdůležitější a jakých hodnot by neměly či měly dosahovat. Předem moc děkuji