Re: Zahraniční prac. cesta a kurzy??
vyuctovani provedete stejnym kurzem jako zalohu (78,67); vratka zalohy se uctuje kurzem dne skutecneho vraceni (vznikne vam kurzovy rozdil);
jestli jsem tu smernici dobre cetla, tak ta upravuje pouze kurz pri doplaceni cestaku v Kc - to se opravdu pouziva kurz zalohy (tim padem vam nevznikne kurzovy rozdil) - tu smernici mate dobre, jen bych ji jeste doplnila o ustanoveni, ze pokud je zaloha vetsi nez narok, tak zam. vraci menu zalohy a prepocitava se kurzem skutecneho vraceni
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 3. 2006 10:38
Dobrý den,
mám takové menší dilema v kurzech a už mi z toho začíná pomalu i hrabat.
1. výplata zálohy na zahr. prac. cestu kurz 78,67 300,- SKK
2. Vyúčtování cestovních náhrad kurz ????? 206,-- SKK
3. Vratka do pokladny Kurz ??? 94 SKK
Ve vnitřní směrnici máme stanoveno, že "při poskytování záloh v cizí měně na cestovné při pracovních cestách do zahraničí bude zaměstnanci zúčtován doplatek v Kč a tento bude vypočten jako rozdíl mezi poskytnutou zálohou a celkovým nárokem cestovného stanoveným v cizí měně a přepočten dle kurzu ČNB, který byl platný ke dni poskytnutí zálohy na pracovní cestu."
Prosím poraďte jak to řešit?? Díky moc. Peťa