Re: Sleva na poplatníka rozpor s FU
POdle §35d odst. 4 zákona 586/1992 o daních z příjmů je zaměstnavatel povinen vyplatit daňový bonus pouze za předpokladu, že výše příjmu dosahuje v kalendářním měsíci aspoň polovinu min. mzdy, což ve vašem případě není. Proto vám program správně spočítá, že zaměstnanec má pouze nárok na slevu na daň a daňový bonus nevyplácíte ani nebudete nárokovat u FÚ.
Re: Sleva na poplatníka rozpor s FU
U slevy na poplatníka se žádný bonus nevyplácí. Od daňové povinnosti se odečte sleva 600,-Kč na poplatníka. Pokud je daň nižší, uplatní se sleva do výše vypočtené daňové povinnosti.
O daňovém bonusu hovoříme pouze v souvislosti s daňovým zvýhodněním na vyživované dítě a tam platí
§35d odst. 4 zákona 586/1992 o daních z příjmů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 3. 2006 8:29
Teď jsem hodně zmatená. Jsem OSVČ a chtěla bych zaměstnat na dohodu o provedení práce maminku na rodičovské dovolené. Nemá nikde podepsáno prohlášení, tedy ho podeppíše u mě. Bylo by to na částku 3000,- A nyní vzniká problém. Když jsem se osobně ptala na FU, jak je to se slevou na poplatníka, že tady je daň 450,-Kč a co těch 150,-? Bylo mi řečeno, že to mám zaměstnanci vyplatit(dám ji tedy 3150,-Kč) a těch 150,- si mám nárokovat od FU, klidně i měsíčně. Ale když jsem tu mzdu zadala do jakéhokoliv mzdového programu, vyšlo, že mám vyplatit 3000,-. tak teď nevím. Můžete mi někdo poradit?