Dobrý den,pročetla jsem co se dá,myslela jsem si,že to vím,ale teď propadám panice,že to do teď dělám špatně.U dovozu si vypočítám DPH,na základě infa a školení postupuji takto:z JSD základ pro vyměření poplatku+clo + případné dopravné = základ pro výpočet DPH. Teď jsem začala pochybovat zda to dělám správně, jest-li k takto vypočtenému základu nemám ještě připočíst hodnotu faktury vynásobenou celním kurzem. Do této chvíle jsem žila v domnění,že hodnota faktury je součástí základu pro vyměření poplatku na JSD (kolonka 47). Je mi z toho uplně ouvej.Prosím,prosím pomozte.
Re: Dovoz-DPH...prosím,prosím,panika!!!!
Já myslím, že to děláte dobře, protože základ pro vyměření cla je vlastně částka v měně na faktuře vynásobená celním kurzem, který je uveden na str. 1.
16. 3. 2006 10:11
Dobrý den,pročetla jsem co se dá,myslela jsem si,že to vím,ale teď propadám panice,že to do teď dělám špatně.U dovozu si vypočítám DPH,na základě infa a školení postupuji takto:z JSD základ pro vyměření poplatku+clo + případné dopravné = základ pro výpočet DPH.
Teď jsem začala pochybovat zda to dělám správně, jest-li k takto vypočtenému základu nemám ještě připočíst hodnotu faktury vynásobenou celním kurzem. Do této chvíle jsem žila v domnění,že hodnota faktury je součástí základu pro vyměření poplatku na JSD (kolonka 47).
Je mi z toho uplně ouvej.Prosím,prosím pomozte.