Re: Uplatnění ztráty
Omlouvám se, ale napsala jsem ten příklad nešikovně-Jedná se o právnickou osobu
>>Má někdo zkušenosti s uplatněním ztráty z minulých
>>let? Podnikatel ztrátu z roku 2000 -90.000,-kč a roku
>>2002 -7000,-Kč letos(2005) dosáhl zisku 5000,-Kč a
>>na
>>daňovém přiznání uplatní odpočet daňové ztráty z roku
>>2002 a ztrátu z roku 2000 vůbec do přiznání
>>neuvede(protože nechce fin. úřadu umožnit případnou
>>kontrolu za
>>rok 2000). Jak bude fin. úřad postupovat, uzná mu
>>odpočet ztráty z roku 2002 nebo ho započítá z let
>>předešlých???Můj názor je ten, že se jedná o položku
>>kterou
>>podniketel může uplatnit, ale nemusí a proto pokud se
>>rozhodne uplatnit ztrátu až z roku 2002 a
>>předcházející
>>pominout je tento postu z jeho strany oprávněný.
>
>*** Především je zapotřebí zjistit, zda se na něj
>nevztahuje MZD. Pokud vztahuje, pak ztrátu stejně uplatnit
>nemůže ***
Re: Uplatnění ztráty
*** Jak uplatnění ztráty souvisí s kontrolou? A naopak: myslíte si, že neuplatnění ztráty té kontrole může zamezit? ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 3. 2006 17:36
Má někdo zkušenosti s uplatněním ztráty z minulých let? Podnikatel ztrátu z roku 2000 -90.000,-kč a roku 2002 -7000,-Kč letos(2005) dosáhl zisku 5000,-Kč a na daňovém přiznání uplatní odpočet daňové ztráty z roku 2002 a ztrátu z roku 2000 vůbec do přiznání neuvede(protože nechce fin. úřadu umožnit případnou kontrolu za rok 2000). Jak bude fin. úřad postupovat, uzná mu odpočet ztráty z roku 2002 nebo ho započítá z let předešlých???Můj názor je ten, že se jedná o položku kterou podniketel může uplatnit, ale nemusí a proto pokud se rozhodne uplatnit ztrátu až z roku 2002 a předcházející pominout je tento postu z jeho strany oprávněný.