Re: Společné zdanění manž.
Aha, to je fakt, s tím bonusem to vlastně vyjde stejně, jako kdybych hodila jedno dítě jemu a druhé jí a bonus by nebyl žádný.
Ale stejně - kde je psáno, že zvýhodnění uplatňuje pouze ten, který ho uplatňoval v průběhu roku? I dříve platilo a nadále platí, že pokud neuplatňují společné zdanění a podávají přiznání každý sám, mohou si děti rozdělit bez ohledu na to, kdo z nich to dítě v zaměstnání uplatňoval v průběhu roku. Nemělo by to tedy ani vadit při společném zdanění a přestože obě děti uplatňoval on, ve spol zdanění pak je možno dát slevu na jedno jí a na druhé jemu, ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 3. 2006 17:50
Prosím Vás, potřebuji ujistit. Manželé mají 2 děti, ona celý rok na RD, tedy bez příjmů, on příjmy ze záv. činnosti, celý rok uplatňoval obě děti. Po odečtení nezd. částek a rozdělení napůl vyjde daň 7410 Kč každému. Mohu uplatnit slevu na jedno dítě z její daně a na jedno z jeho? Jsem přesvědčena že ano, protože jinak by to nemělo smysl, ale úplně jsem znejistěla. Dík.